Kultur ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Uludağ'da tum yetkinin bakanlığa gecmesi icin calışma yuruttuklerini acıkladı.






Bursa Turizm Zirvesi ve 1. Bursa Turizm Fuarının acılışında konuşan Nadir Alparslan, Uludağ’ın turizmden hak ettiği payı alabilmesi icin kış turizminin olduğu alanda planlama ve otoritenin kendilerine devredilmesi gerektiğini soyledi. Dunya gazetesinden Zehra Oruc'un haberine gore, Bursa turizminde kronik sorun haline gelen Uludağ icin Tarım ve Orman Bakanlığı ile Cevre ve Şehircilik Bakanlığı ile goruşme halinde olduklarını acıklayan Nadir Alparslan, şu ifadeleri kullandı:

''TUM OTORİTENİN BAKANLIĞIMIZA VERİLMESİNİ İSTİYORUZ''

“Bursa’nın onemli turizm kaynağı Uludağ ile ilgili gecmişten gelen kronik sorunlar var. Birden fazla kurumun orada otorite sahibi olması nedeniyle bircok şey yapılamıyor. Kış turizmini etkileyen kacak yapılaşma, kacak organizasyonlara da sebep oluyor. Bunların aşılması icin atılması gereken adımları atmaya yonelik calışıyoruz. Uludağ’da kış turizminin olduğu alanda planlama ve otoritenin tumunun bakanlığımıza verilmesine yonelik calışıyoruz” dedi. Alpaslan, “Kış turizm merkezinin değerinin artırılması icin gereken ne varsa yapacağız. İznik Muzesi’nin yakın zamanda acacağız. Sektorun ihtiyac duyduğu yasal calışmaları verimli şekilde yurutuyoruz. Bursa’nın tanıtımı icin de bakanlık olarak uzerimize duşeni yapacağız”

BAĞLIKAYA: BURSA AVRUPA'DA FAZLA TANINMIYOR

Turkiye turizm sektorunde 2017’nin toparlanma yılı olduğunu, 2018’de ise toplam gelir ve ziyaretci sayısında tarihi bir rekor beklediklerini acıklayan Turkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya da, “Sektorun geleceği, turizmin yılın 12 ayına ve ulke geneline yayılmasından geciyor. Bursa da turizm bakımından pek cok avantajlara sahip. Sahip olduğu tum bu zenginliklerle Ortadoğu coğrafyasında cok tanınsa da Avrupa pazarında maalesef yeteri kadar bilinmiyor. Dunya turizminde buyumeyi surukleyen en onemli pazar ise Avrupa. Bursa’nın bu pazardan daha fazla turist alması mumkun. Ortadoğu ve Avrupa’nın yanı sıra Cin, Hindistan, Guney Kore ve Japonya başta olmak uzere Asya ulkeleri ve Latin Amerika gibi harcama potansyel yuksek pazarlarda da tanıtım faaliyetlerini surdurmek gerekiyor” dedi. Bağlıkaya, klasik tanıtım faaliyetlerinin yerini sosyal medya ve internete kaydığının da bilgisini verdi.

OSMAN AYIK: TURİZM SEKTORUNUN YENİ BİR YASAYA İHTİYACI VAR

Turkiye turizm sektorunde bir takım cifte standartların bulunduğunu anlatan Turkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Genel Başkanı Osman Ayık ise, turizm sektorunun yeni bir yasaya ihtiyacı olduğuna vurgu yatı. Ayık, “Belgelendirmeler tekelden yapılmalı. 2017’de turizm sektoru yuzde 7 buyudu. 2018’in ilk yarısında yuzde 6 buyume yakalandı. Bulunduğumuz coğrafyadaki buyume 2017’de yuzde 13 oldu. Bu yıl da benzer bir oran ongoruyoruz” şeklinde konuştu. Ayık, Marmara Bolgesinde butuncul bir bakış acısının olması gerektiğinin de altını cizdi. TYD Yonetim Kurulu Uyesi Emrullah Akcakaya da, Turkiye’ye gelen turist sayısında 2018’de rekor beklediklerini acıkladı. Ancak kişi başı harcamalarda 600 dolar civarına ulaşılabildiğini ve bunun yeterli olmadığını belirten Akcakaya, hedefin 900 doların uzerine cıkmak olduğunu sozlerine ekledi.

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Genel Başkanı Zeki Apalı ve TAFED Genel Başkanı Zeki Acıkoz de toplantıda hazır bulundu. Merinos Ataturk Kongre ve Kultur Merkezi’nde (AKKM) gercekleştirilen 3. Bursa Turizm Zirvesi ve 1. Bursa Turizm Fuarı, 21 Ekim tarihine kadar ziyaretcilerini ağırlayacak.



TurizmGuncel

__________________