Elazığ'da babası ve kardeşini depremde kaybeden, annesi ile birlikte enkazdan sağ kurtarılan 14 yaşındaki Kerim'in isteği uzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından telefon gonderildi. Kerim, hastane odasında telefondan ders calışmaya başladığını belirtirken, anne ise oğluna sarılarak, o gece yaşananları anlattı.
[h=3]DEPREMZEDE KERİM'İN TEDAVİSİ SURUYOR[/h] 24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremde Baba Necmettin ve oğlu Salih İnce, merkeze bağlı Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki apartmanın cokmesi nedeniyle enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Enkazdan anne Gulsum 11 saat sonra, 14 yaşındaki oğlu Kerim İnce ise kısa surede yaralı olarak ekiplerin calışmasıyla kurtarıldı. Annenin hastanede tedavisi tamamlanırken, oğlu Kerim'in ise tedavisi suruyor.
[h=3]TELEFONU ENKAZDA KALAN KERİM'E ERDOĞAN'DAN JEST[/h] Hastanede tedavisi suren Kerim'i, gectiğimiz gunlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla goruntulu olarak goruşmesini sağlamıştı. Kerim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefonunun enkaz altında kaldığını soyleyerek, bulunmasını istemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da depremzede Kerim'e yeni bir cep telefonu gonderdi. Kerim, enkazdan 11 saat sonra cıkan annesine sarılarak hayatını devam ettirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gonderdiği telefonda da derslerine calışmaya başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile goruşmesinde telefon istediğini ifade eden Kerim İnce, "Telefonum geldi. Cok sevindim. Cumhurbaşkanımızı sevdiğim icin telefonun ekran fotoğrafı olarak onun resmini koydum. 2 oyun yukledim. Sosyal aktiviteler var. Telefonumdan ders videoları da dinliyorum. Burada hastanede biraz geri kaldım. Derslerimden bu acığı kapatmak icin ders videoları izliyorum" dedi.
[h=3]"BİRBİRİMİZE MORAL OLUYORUZ"[/h] Deprem anında eşinin, 2 cocuğunun ve yeğeninin dışarı cıktığını aktaran Gulsum İnce, "Deprem anında ben iceride kaldım. Bina uzerime coktu. Eşim ve kucuk oğlum hayatını kaybetti. Oğlumun da ayakları kırıldı. Bende 11 saat enkazın altında kaldım. Bu saatten sonra her şeyim oğlum. Oğluma tutunuyorum. Birbirimize moral oluyoruz. Telefonum yanımdaydı 112'yi aradım. Onlar bana enkaz altında destek cıktılar. 11 saat enkazın altında kalırken AFAD ekipleri geldi. Onlar bizi kurtardı. Vucudumda ezikler ve morluklar vardı" diye konuştu.
Kaynak: İHA
[h=4]Haber Videosu[/h]: Depremzede Kerim, Erdoğan'ın gonderdiği 'Telefon'la ders calışmaya başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzede Kerim'e soz verdiği telefonu gonderdi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●49 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzede Kerim'e soz verdiği telefonu gonderdi