Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, yaptığı yazılı acıklamada, 17 Şubat'ta 2'ncisi başlatılan ve 6 gun suren gıda denetim seferberliğinin 7 binden fazla denetci ile gercekleştirildiğini belirtti. Eş zamanlı olarak 81 ilde yurutulen denetimlerle gıda uretim, satış ve toplu tuketim yerleri ile okul kantin ve yemekhanelerinin denetime tabi tutulduğunu kaydeden Pakdemirli, "İkincisini tamamladığımız gıda denetim seferberliği kapsamında 5 kategoride urun bazlı olarak denetimlerimizi yaptık. Bu bağlamda denetlediğimiz 82 bin 623 işletmenin 4 bin 275 adedinde olumsuzluk tespit edildi. Yine bu denetimlerde 695 numune alındı. Olumsuzluk tespit ettiğimiz işletmelere gereken cezai yaptırımları uyguladık" dedi.
[h=3]"DENETİMLER SURECEK"[/h] Bakan Pakdemirli, bu seferberliğin tamamlanması dolayısıyla kimsenin artık denetim yapılmayacak gibi bir duşunceye kapılmaması gerektiğine vurgu yaparak, "Ekiplerimiz her zaman alanda olacaklar ve bu denetimlerini surdurecekler. Vatandaşlarımızın guvenli gıdaya ulaşması icin var gucumuzle calışacağız. Gıda da sahtekarlığa asla izin vermeyeceğiz" dedi.
[h=3]İLK DENETİM 25 KASIM'DA BAŞLAMIŞTI[/h] Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin talimatıyla ilk denetim, 25 Kasım 2019'da başlamış, 6 gun surmuş, 72 bin 783 işletme denetimden gecirilmişti.

Bakanlık tek tek acıkladı! İşte gıdada hile yapan firmalar ve urunleri [h=4]Haber Videosu[/h]: İkinci gıda denetim seferberliğinde 4 bin 275 işletmede olumsuzluk tespit edildi