Delikanlı odaya girdiğinde, nefes nefese idi. Yaşlı adama selam verip: Beni cağırmışsın hacı amca, dedi. Bekletmemek icin koşarak geldim. Yaşlı adam onu şefkatle kucakladıktan sonra, koşedeki sedire otutarak: Mehmed'im dedi. Biliyorsun sen benim sırdaşımsın. Hele hele ruyalar hususunda. Delikanlı: Biliyorum hacı amca, diye atıldı. Yine ruya gordun, oyle değilmi.İhtiyar adam, yanındaki pencerden dışarı bakarken: Ruyalarım artık beni bile korkutuyor, dedi. Dun gece gorduklerim, sizlerle ilgiliydi. Yaşlı adam, misafirinin meraklandığını fark etmesine rağmen aldırış etmiyordu. Bir bardak suyu ağır ağır yudumlarken: Evinizden birinin vefat ettiğini gordum, diye devam etti. Buna benzer ruyalarım, bir haftada cıkmıştı. Delikanlı: Dayım kanser hacı amca, dedi. ALLAH omur versin ama, gunden gune eriyor. İhtiyar adam, raftaki lokum kutusuna uzanırken, ne yapılması gerektiğini alatmaya başladı. Olum, elbette oemli bir şeydi. Ama ondan da onemlisi,imanı kurtarmaktı. Yaşlı adam, dunyanın bir "imtihan dunyası" olması sebebiyle, şeytanın vefat etmek uzere olan her insanı aldatmak istediğini; bunun icin de ALLAH'ın, ahiretin, cenet ve cehennem'in olmadığına dair vesveseler verdiğini uzun uzun anlattı. Kısacası,şeytana aldanmamak icin kuvvetli bir imanı elde etmekten başka care yoktu. Yarım saatlik bir sohbetten sonra takip edilecek yol ortaya cıkmıştı İhtiyar adamın gorduğu ruya, elbette ki bir sır gibi sakanacak ve onun anlatacağı veya kitaplardan okuyacağı iman hakikatleri, bir "yolculuk hediyesi" olarak hasta adama iletilecekti. Teklifin uygun bulunmasından sonraki gunler, gecenin ilerlemiş saatlerine kadar devam eden "hızlandırılmış bir oğretim"e donuştu. Mehmet ALLAH'ın varlığına , peygamerimzin ALLAH resulu olduğuna ve tekrar yaatılışın kolaylığına ait delilleri hic vakit kaybetmeden dayısına naklediyor ve bir coğunu yeni oğrendiği bu hakikatlerle, onun mutlaka kurtulacağına inanıyordu. Ruya bir hafta sonra gercekleti. Yaşlı adam, bir kazada vefat eden genci kendi elleriyle kabre yerleştirirken: Mehmed'im!.. diye hıckırıyordu. Benim nurlu evladım. Gorduğum ruyadaki o kişinin sen olduğunu, nasıl soyleyebilirdim?.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- İHTİYAR VE DELİKANLI (Cok guzel bir hikaye)