MIIT tarafından paylaşılan verilere gore elektrikli otomobil ureticisi Tesla ’nın Model 3 ’u, ocak ayında Cin ’in elektrikli otomobil uretim grafiğinde 1 numaraya oturmayı başardı. Elon Musk ’ın CEO ’su olduğu şirket, uretilen 2.625 adet Model 3 ile birlikte rakiplerinin %12,5 oranında onune gecmeyi başardı.
Bunun ocak ayı rakamları olduğu duşunulurse şirketin oldukca başarılı bir grafik cizdiğini de soyleyebiliriz. Ustelik ocak ayında gercekleştirilen uretim, Şangay Gigafactory ’de tam kapasitede gercekleştirilen ilk uretimdi. Dolayısıyla Tesla ’nın Şangay fabrikasının oldukca başarılı bir iş cıkardığını belirtebiliriz.
[h=2]Ocak ayında en cok uretim hacmine sahip olan 10 model:[/h]
Ocak ayında 2.625 adet uretilen Model 3 ’u takip eden ilk uc araba modelleri GAC Aion S, BAIC EC 3, Baujun E200 oldu. İlk 10 sıradaki otomobil modelleri ve uretim hacimleri ise şu şekilde:
Tesla Model 3 / 2.625 GAC Aion S / 2.333 BAIC EC 3 / 2.273 Baujun E200 / 2.127 Nio ES6 / 1.861 ORA R1 / 1.554 BYD e2 / 1.295 BAIC EU5 / 1.252 Benteng B30EV400 / 1.102 GAC-Toyota iA5 / 1.042 Tabii Cin Yeni Yılı kutlamaları ve ocak ayının sonlarında patlak veren Corona virusu salgını nedeniyle şubat ve belki de mart aylarında Cin ’deki otomobil uretiminde gozle gorulur bir duşuş yaşanması oldukca muhtemel. Şu an icin olası senaryoları gormek biraz guc olsa da ilerleyen haftalar bircok şeyi ortaya koyacaktır.
Cin, dunyadaki en buyuk elektrikli otomobil pazarı konumunda bulunuyor. Ulke, pazar genişliği olarak Avrupa ’nın 2 katı, ABD ’nin ise 3 katı buyukluğe sahip. Dolayısıyla Tesla Model 3 ’un yıl boyunca liderlik koltuğunda oturması da oldukca muhtemel.
Tesla Model 3, Ocak Ayında Cin'de En Cok Uretilen Elektrikli Otomobil Oldu
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Tesla Model 3, Ocak Ayında Cin'de En Cok Uretilen Elektrikli Otomobil Oldu