Google, bu ayın başında Android 11'in ilk geliştirici onizlemesini yayınladı ve geliştiriciler, bu yazılımı kullanarak calışmalarına başladı. Bugun ortaya cıkan bilgilerden bazıları, Samsung'un elini cabuk tuttuğunu gosteriyor.
Samsung bu yeni yazılımı Galaxy S10+ uzerinde denemeye başlamış. Geekbench'in verilerine gore SM-G975F model numarasına sahip birGalaxy S10+ Android R ile teste tabii tutuldu. Google'ın yeni işletim sistemi Android 11 olarak da biliniyor fakat geliştirici, Google'ın alfabetik isim verme duzenini takip edeceğini ve yeni yazılımın Android R olarak isimlendirileceğini ongoruyor.
[h=2]İşte Samsung'un Android 11 icin calışmalara başladığını gosteren Geekbench testi:[/h]
Geekbench, testi işletim sistemi hakkında sıra dışı bir detay ortaya cıkartmıyor zaten işletim sistemi genel kullanıma acılmadan detay verilmesini beklemek garip olurdu fakat bu haberdekilerin doğru olduğunu farz edersek Samsung'un bu işletim sistemini kendi donanımlarında deneyen ilk geliştirici olmak icin cok hızlı davrandığını soyleyebiliriz.
Bu da demek oluyor ki bu yılın sonuna doğru Android 11 resmen cıkabilir. Galaxy S10+ olmasa bile en azından Samsung'un herhangi bir amiral gemisinde bu yazılımı gorebiliriz.
Samsung şaşırtıcı bir şekilde Android 10'u bazı akıllı telefonlarına 2019 bitmeden hızlı bir şekilde getirmişti. Android 10 desteği, Galaxy Fold gibi birkac istisna haricinde son 6 ayda doruk noktasına ulaştı. Yani Samsung'un Android 10'da yaptığı gibi Android R'yi de hızlı bir şekilde telefonlarında kullanacağına inanmamak icin hic bir neden yok fakat Google, Android 11'i resmen tanıtmadan Samsung'un kullanması da imkansız.
Samsung telefonlarının 2 buyuk yazılım guncellemesi alacağının garantisini vermeye devam ediyor. Yeni aldığınız telefonunuz Android Pie ile gelirse teknik olarak Android 11 guncellemesi alacak demektir fakat telefonunuz zaten 2 buyuk guncelleme aldıysa muhtemelen bir daha alamayacaktır.
Samsung'un Android 11 Uzerinde Calıştığı Geekbench'te Ortaya Cıktı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Samsung'un Android 11 Uzerinde Calıştığı Geekbench'te Ortaya Cıktı