En buyuk hayali vali olmak olan lise oğrencisi Ceyda Karakurt'un hayali bir gunluğune gercek oldu. Bir gunluğune Bilecik Valisi olan Karakurt, evinden valilik makam aracı ile alınarak, tum gun Bilecik Valiliği gorevini yuruttu.
Bilecik Valiliğince uygulamaya konulan projeyle 31 oğrenci, Valilik dahil olmak uzere kurumlarda bir gunluğune idarecilik yaptı. Proje kapsamında staj yapan oğrencilerin, oz guvenlerini geliştirmek ve sececekleri meslekleri belirlemelerine katkı sağlanması hedeflendi. Mesleki rehberlik anlamında, oğrencilerin hayata ve bir ust oğrenime hazırlanmaları, ders calışmaya karşı olumlu tutum icinde olmalarına yardımcı olmak, meslekler hakkında canlı ve somut bilgi edinmeleri ve mesleki olgunluk duzeylerinin artırılması amacıyla ortaokul ve lise oğrencileri bir gunluğune Valilik, Kaymakamlık ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında idareci oldu.
[h=3]EVİNDEN MAKAM ARACI İLE ALINDI[/h] Bu kapsamda, en buyuk hayali vali olmak olan İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oğrencisi Ceyda Karakurt, Bilecik Valisi Bilal Şenturk'un yanında staj icin sabah valilik makam aracı ile İsmetpaşa Mahallesi'ndeki evinden alınarak, Bilecik Valiliğine geldi. Valilik girişinde gorevliler tarafından karşılanan stajyer Karakurt, gun boyu Bilecik Valisi Bilal Şenturk ile birlikte calışmaları izleyerek, program ve etkinliklere katılarak, sosyal yaşamda valilik birimlerinin işleyişi hakkında bilgilendirildi.
[h=3]"HER AY BİR OĞRENCİMİZİ BİREBİR TANIMIŞ OLUYORUZ"[/h] Bilecik Valisi Bilal Şenturk, eğitim calışmalarının bir parcası olarak, genclere devleti, devletin işleyişini resmi kurumların iş ve işlemlerinin ne şekilde yurutulduğunu gostermek ve oğretmek, ozguvenlerini ve kendilerine guvenme kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla projeyi 1 yıldır uyguladıklarını bildirdi. Eğitim calışmalarında verimliliği artırmak, performansı ortaya koymak ve tecrubeyi sahaya yansıtmak bakımından yurutulen calışmaların bir parcası olarak proje kapsamında bir gencin daha kendisiyle birlikte bir gununu gecirdiğini ifade eden Şenturk, şunları kaydetti:
"Uyguladığımız projeyle oğrencilerimiz kurumların işleyişini, devletin yapısını tanıma imkanını yakalamış oluyorlar. Hem hatıralarında, hem hafızalarında guzel bir anı olarak kalacak, hem de istikbalde atacakları adımlarda ders cıkaracakları bir kısım tecrubelerini burada kazanmış olmalarını sağlamış oluyoruz. Bilecik'te pırıl pırıl genclerimiz var. Her ay bir oğrencimizi bire bir tanımış oluyoruz. Onların gozunden de Bilecik'i gormuş oluyoruz. Kurumları tanımış oluyorlar. Daha sonraki bir surecte de staj yapan cocuklarımızı bir araya getirerek, tecrubelerini paylaşmalarını sağlıyoruz. Hemşerilik bilincinin gelişmesi noktasında hayata atıldıklarında kendi memleketlerine sağlayabilecekleri katkıları da bu koltuğa oturarak bugunden dimağlarına yerleştirmiş olduğumuzu duşunuyorum. Bir meslek sahibi olduklarında da 'memleketime ne yapabilirim?' sorusunun cevabını meslek sahibi olduklarında da vermelerini ve kendi kazanımlarını illerine de aktarabilmelerini sağlamak istedik. Kızımıza eğitim hayatında başarılar diliyorum."
[h=3]"CESARET GEREKTİREN GOREV"[/h] Stajyer Karakurt ise valilik gorevini oğrendiğini, rutin toplantılara katıldığını ve uygulamaya konulacak projeler hakkında goruşmeler yaptıklarını anlatarak, kendisi icin guzel bir deneyim olduğunu soyledi. Vali olmak istediğini ifade eden Karakurt, "Valiliğimizin yuruttuğu projeyi destekliyorum. Meslek lisesi oğrencisi olarak stajın ne olduğunu cok iyi biliyorum. Pratik eğitimle teorik eğitim arasında cok buyuk fark var. Pratik eğitimde cok daha farklı bir insan oluyorsunuz, buradaki staj deneyimimi cok sevdim. İleride kendimi bu şekilde bir yerde gormuyorum veya gelecek planlamıyorum ama burada oğrendiklerimi gelecekteki mesleğimde mutlaka uygulayacağım. Ozellikle resmi kurumlardaki iletişimde, alt ust ilişkisinde nasıl davranmam gerektiğini unutmayacağım. Umuyorum ki idarecilik gorevinde bulunacak arkadaşlarımın da bu stajlardan yararlanmaları halinde kendilerine guzel şeyler katacağına inanıyorum" dedi.
[h=3]"İLK DEFA VALİLİK MAKAM ARABASINA BİNDİM"[/h] İlk defa valilik makam arabasına bindiğini ve makam koltuğuna oturduğunu anlatan Karakurt, "Cok tedirgin oldum. Buraya oturduğunuz andan itibaren uzerinize bir saygınlık ve buyuk bir sorumluluk altına girdiğinizi hissedebiliyorsunuz. Gercekten cesaret gerektiren bir gorev yapıyorsunuz. Bir ilin sorumluluğunu almak, projeleri hayata gecirmek ve desteklemek, buyuk sorumluluk" dedi.
Kaynak: İHA
[h=4]Haber Videosu[/h]: Vali olmak isteyen oğrencinin hayali bir gunluğune gercek oldu