Haberturk'ten Kenan Batukın'ın haberine gore gectiğimiz haftalarda Sabiha Gokcen Havalimanı'nda gercekleşen kazadan yaralı kurtulan bir yolcuya ‘Olu ’ etiketi yakıldı. Arkadaşı Okan Abdi ile birlikte, olay yerinde yaşananlarla ilgili konuşan Arif Yılmaz, kazanın şokunu yaşarken gorduğu etiketle sinir krizi gecirdiğini belirtti.
47 yaşındaki elektronik muhendisi Abdi, ucak pistten cıktıktan sonra buyuk bir panik yaşandığını ve kazanın ardından bir sure boyunca kimsenin yardıma gelmediğini soyledi. Ağır yaralı olmadıkları icin bazı yaralı yolculara yardım ettiklerini ifade eden Abdi, 40 metrelik yamacı kendi imkanları ile cıkmak zorunda kaldıklarını aktardı.
[h=2]Yolcuya takılan 'Olu' ibareli etiket ve kazadan yaralı olarak kurtulan Okan Abdi [/h]
Yukarı cıktıklarında ring araclarının geldiğini gorduklerini belirten Abdi, “Bindiğimiz ring aracı bir turlu ilerlemiyordu. ‘Hadi buradan cıkalım, kendimiz yuruyerek gidelim ’ dedim. Cıktık terminale doğru yurumeye başladık. Yururken bir transit arac gorduk ve durdurduk. Duşen ucakta yolcu olduğumuzu soyledik. Once bizi goturemeyeceğini soyledi. Sonra feci derecede uşuduğumuzu soyledik. Bizi bir yere bırakmasını isteyince alıp terminaldeki bir sağlık merkezine goturdu” dedi.

İlk yardımdaki ihmaller zinciri ve etiket olayını yargıya taşıyacaklarını belirten Abdi, “Etiket şu anda kanıt olarak duruyor. Biz tum bu yaşadığımız travmada acil mudahaledeki ihmalleri ve Arif ’in yaşadığı etiket konusunu yargıya taşıyoruz. Hem kaza sonrası ihmaller zincirine hem de Pegasus ’a dava acmaya hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Uzerine 'Olu' ibareli etiket takılan 37 yaşındaki Yılmaz ise kaza sırasında buyuk bir travma yaşadıklarını ve bazı şeyleri hatırlayamadığını soyledi. "Etiketi gorunce ne hissettiğimi anlatmak inanın oldukca zor" diyen Yılmaz, "Olayda ağır yaralı değildim. Burnumda bir darbe hasarı vardı. Sonuc itibariyle bu tur kazalar sonrasında gerekli acil onlemler neyse bunlar artık iyice dikkate alınıp yerine getirilmeli” şeklinde konuştu.