Eskişehir'de 1 cocuk annesi olan ev kadını Mualla Durgut (32), internette gorduğu bir takı tasarımcısı kadından esinlenerek 5 yaşındaki oğlunun sac tellerinden kendisi ile eşine kolye ve tespih yaptı. Cevresinden gelen guzel tepkiler uzerine bir sosyal medya hesabı acan Durgut, ozel siparişler almaya başlayınca, evinde atolyede kurdu.
Turkiye ve yurt dışından aldığı siparişleri yetiştirmekte gucluk cektiğini ifade eden Durgut, "Oğlum icin daha kalıcı neler yapabilirim diye internette araştırırken ağactan takılar yapan yurt dışında bir kadın gordum. O kadından gorup Turkiye'de yapan bir kadın daha vardı. Demiş ki, 'o yaptıysa ben de yaparım'. Ben de, 'onlar yaptıysa ben de yaparım' dedim. Bu işi geliştirmek istedim. Kolye, yuzuk, tespihler gibi takılar yaptım. Siparişleri internet uzerinden alıyorum. Bana kargoyla sac telleri gonderiyorlar. Sac tellerini tespih boncuklarına ve kolyelere tek tek yerleştiriyorum. Bir işlem yaklaşım 3-4 gun suruyor. Kimisinin cocuğu cok değerli, hatıra kalsın diye, eşine hediye yaptıranlar oluyor. Annesi, babası cok değerli olanlar var. Yakını vefat etmiş ve elinde sadece sacları kalmış olanlar var. İlk once eşimden, ailemden cok guzel tepkiler aldım. Zaten ilk olarak oğlumun sacıyla başladım. Kendime kolyeler, eşime tespih yaptım. Oğlumun sacından yaptığım kolyeyi takmadığım zaman kendimi eksik hissediyordum" dedi.
[h=3]"AĞLAYARAK YAPTIĞIM İŞLER DE OLDU"[/h] Yakınlarını kaybetmiş muşterilerinin siparişlerini yaparken duygusal anlar yaşadığını, hatta bazı işleri ağlayarak yaptığını anlatan Durgut, "Yaptığım işten cok keyif alıyorum. İşin guzelliğinin yanında cok duygulandığım hatta ağlayarak yaptığım işler de oldu. Unutamadığım bir suru iş var. 9 yıl once annesini kaybetmiş bir kadın annesinin saclarını getirmişti. Sacları kaybetme korkusu varmış. Kendisine kolye yaptık. 'Bundan sonra bunu hep yanımda taşıyacağım icin cok mutluyum' demişti. Şu anda hala taşıdığına da eminim. Boyle guzel dostluklarda kurduk. Yine bir kadın muşterim hayatını kaybeden oğlunun saclarını getirmişti. O sacları yaparken ben cok duygulandım. Resmen ağlayarak yaptım. Ben ağlayarak yaptım, anne nasıl taktı bilemiyorum. Onun icin manevi, ozel bir sac, ozel bir hediye. Allah kimseye evlat acısı vermesin, kolay değil. Duygusal olarak cok yorulduğum, keyif aldığım zamanlarda oldu" diye konuştu.
[h=3]"KADINLARA BU İŞİ OĞRETMEK İSTİYORUM"[/h] Mualla Durgut, bundan sonraki amacının ihtiyacı olan tum kadınlara bu işi oğretmek olduğunu soyledi. Durgut, "Bu iş boyle kalmasın, butun kadınlarla yapalım istiyorum. Birlikte buyuyelim. Bu tarz işler yapmaya ihtiyacı olan herkese ulaşmak istiyorum. Benden destek istesinler yeter. Şu anda benim oğrettiğim birisi var. İnanın benim kadar sipariş alıyor. Ben boyle bir işe atıldım, guzel sonuclar da aldım. Vergi mukellefi oldum. Devlet desteği de var zaten. Kadınlar bu işi yapsınlar istiyorum. En azından bir pazar parasını cıkarsınlar istiyorum. Tum Turkiye'den sipariş aldım. Yurt dışından İsvicre'ye yaptım. En fazla İstanbul ve Doğu Anadolu bolgesinden cok talep var. Ben şanslı bir şehirdeyim. Belediyelerin acmış olduğu kurslarda ders vermek de isterim. Tum bildiklerimi oğretmeye hazırım" ifadelerini kullandı.
Kaynak: DHA
[h=4]Haber Videosu[/h]: Oğlunun sacıyla kolye ve tespih yapımına başladı, şimdi yurt dışına bile satış yapıyor