CNN Turk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bolge programına Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perincek ile Hurriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz arasındaki tartışma damga vurdu. Doğu Perincek'in CHP'ye yonelik sert eleştirilerine tepki gosteren Saymaz, "O beğenmediğiniz CHP'liler sizi Cumhurbaşkanı Adayı yaptı" dedi. Bunun uzerine Perincek, Saymaz'a "Ben zaten gerekli imzayı yazılı olarak toplamıştım. CHP beni sabote etti" diyerek yanıt verdi.
[h=3]"İSTANBUL HALKI TERCİHİNİ 31 MART VE 23 HAZİRAN'DA GOSTERDİ"[/h] Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bolge programının bu akşamki konukları, Hadi Ozışık, İsmail Saymaz, Doğu Perincek, Nedim Şener ve Ozlem Gurses oldu. Programa; HDP ve CHP'ye yonelik sert eleştirilerde bulunan Doğu Perincek ile İsmail Saymaz arasındaki tartışma damga vurdu.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın CHP'ye yonelik "Cekingenliği bırakın, ittifakı artık acıklayalım" acıklamasını değerlendiren Doğu Perincek, "Pervin Buldan, tum dunyanın bildiği gerceği bir kez daha acıkladı. 'Bundan sonra bu ittifakı herkesin gozu onunde yapacağız' dedi. İsmail Ok da İYİ Parti'den istifa ederken 'Biz İYİ Parti olarak CHP-HDP-PKK ittifakının yanına geldik. Ve ittifakın icinde yer aldık' dedi ve istifa etti. Tum Turkiye bu gerceği biliyor. CHP-HDP ittifakı cok acık. Bu ittifakın secimlerde yapıldığı yerler İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Hatay, Aydın, Antalya, Bursa, Gaziantep. Turkiye'nin nufus olarak yarısından fazlası, lokomatif iller.Boylece Turk kamuoyu iyice oğrenmiş oldu. CHP ile HDP arasında acık bir ittifak var. Herkesin bildiği gercekleri, Pervin Buldan acıkladı" dedi.
Perincek'in sozleri uzerine İsmail Saymaz, "Tum bunlara rağmen İstanbul halkı tercihini 31 Mart-23 Haziran'da gosterdi" dedi.
[h=3]CHP İDDİALARI GUNDEMİ SARSTI[/h] Bunun uzerine Doğu Perincek, "PKK ile işbirliğinizi niye gizlemeye calıştınız. Herşey ortaya cıktı." sozlerine sinirlenen İsmail Saymaz, "Banane PKK'dan. Ne dağa gitmişim. Ne gul vermişim" diyerek tepki gosterdi.
Doğu Perincek ise "Bırak bunları. CHP, PKK'ya 1991 yılında 24 milletvekilliği verdi. 4 tanesi Vatan Partisi'ne verildi. CHP, PKK ile ittifak yaptı ve Abdullah Ocalan'ın 24 milletvekilini aday gosterdi. Vatan Partisi bunu reddetti. Ocalan 'Perincek bizim 4 vekil teklifimizi kabul etmedi'" dedi.
[h=3]"YANLIŞ YAPTIK"[/h] İsmail Saymaz'ın "Peki Doğu Bey hangi zaman diliminde sizin Kurtlere federasyon verme vaadiniz oldu?" sorusuna Perincek, "O bizim yanlışımız. Amerika'nın planlarını bozmak amacıyla, Ataturk'un Kurtlere ozerklik cozumunu bir anlamda taklit ettikl, yanlış yaptık. Turkiye'nin birlik ve butunluğu icin yapılan bir şeydi. Ama yanlış yaptık. Vatan Partisi, İl Başkanları PKK tarafından kurşunlanan bir partidir" yanıtını verdi.
[h=3]"BU İDDİALARIN GERCEKLİĞİ VARSA GEREKEN YAPILMALI"[/h] Vatan Partisi Bodrum İlce Başkanı Şeref Bozkurt'un yolladığı mesajı okuyan Perincek, "Bozkurt mesajında, 'Şu an hala Abdullah Ocalan'ın avukatı Turgay Kaya Bodrum Belediyesi'nde İmardan Sorumlu Belediye Başkanı Yardımcısı' diyor. Yani Abdullah Ocalan'ın avukatı CHP'nin yonettiği Bodrum Belediyesi'nde belediye başkan yardımcısı" ifadelerini kullandı.
Perincek'in sozlerinin ardından konuşan İsmail Saymaz, "Bakın Doğu Bey, CHP'nin icinde PKK'lı varsa bunun gereğini İcişleri Bakanlığı yapar. Şayet bu ithamla sucladığınız kişiler eğer hala kamu gorevi yapabiliyorsa hukumet orada. Sizin Bodrum ilce başkanınızın telefonunuza attığı mesajla bu işler olmuyor. Eğer bu iddiaların gercekliği varsa gereken yapılmalı" diyerek tepki gosterdi.
[h=3]CUMHURBAŞKANLIĞI SECİMLERİ TARTIŞMASI[/h] Yayının ilerleyen saatlerinde İstanbul Buyukşehir Belediyesi'nde calışan işcilerin lideri Umut Aydoğan'ın telefon numarasını paylaşan Doğu Perincek, "'Bu arkadaşımız mertce cıkıyor. Bana bağlanın' diyor" dedi.
Perincek'e tepki gosteren İsmail Saymaz, "Bu doğru değil. Doğu Perincek'i o an birisi 'Beni yayına bağla' diyor. 'CHP PKK'lılarla kampta' diyor. Boyle gayriciddi bir şey olur mu? İcişleri Bakanlığı yok mu? Boye iş olur mu? İsimler veriyor telefonlar veriyor. Adam 22 yıldır devlet memuru. Adamı durup dururken PKK'lı ilan etti. Doğu Perincek onune arkasına bakmadan isim veriyor. Bir insana kolay mı PKK'lı demek. Terorist demek kolay mı? Yıllarca siyasi davalardan yargılandın. O beğenmediğiniz CHP'liler sizi Cumhurbaşkanı Adayı yaptı" dedi.
Perincek'in "Beni aday yapmadılar" demesi uzerine Saymaz, "Niye o zaman Cumhurbaşkanı icin gerekli imzanın altında oy aldınız? Nerede o oylar" dedi.
Perincek ise, "Ben zaten gerekli imzayı yazılı olarak toplamıştım. CHP beni sabote etti" diyerek yanıt verdi.

Doğu Perincek, HDP ile ittifakı reddeden CHP'ye tepki gosterdi: Turk milletine yalan soyluyorlar [h=4]Haber Videosu[/h]: Doğu Perincek ve İsmail Saymaz'ın CHP tartışması canlı yayına damga vurdu