Son donemde dunya capında buyuk paniğe neden olan Corona virusu, pek cok sektoru de olumsuz yonde etkilemiş durumda. Ozellikle uretimin durmasıyla ham madde fiyatlarının ciddi oranda duşuş gosterdiği belirtiliyor.
Virusun bir diğer etkisiyse insanların davranışlarını değiştirmesi oldu. İnsanlar, artık birbirlerinden ve kalabalık alanlardan uzak duruyor. Maskeler ve diğer urunler adeta yok satıyor. Bu durumdan kazanc elde eden diğer bir sektorse tablet sektoru olarak karşımıza cıkıyor.
[h=2]Evden cıkmak istemeyenler tabletlere hucum etti:[/h]
DigiTimes ’ın haberine gore salgın sonrası ozellikle Cin ’de evden cıkmak istemeyen insanlar, normalde tabletler acısından yavaş gecen bu donemde satışları adeta patlatmış durumda.
Ozellikle iPad modelleri adeta kapışılıyor ve pek cok internet mağazası icin stoklarda iPad bulundurmak pek mumkun olamıyor. Yoğun talep nedeniyle internet siteleri ve cevrimici mağazalar iPad'leri adeta yok satıyor.
Bazı perakende satıcılar da krizi kendileri adına fırsata ceviriyor. Cin ’de iPad modellerine gosterilen talep nedeniyle bazı satıcılar, cihazları normal fiyatlarından 200 ile 300 yuan (174 ile 261 TL) fazlaya satmaya başladılar. Bu da yaklaşık %10 ’luk bir fiyat artışı anlamına geliyor.
[h=2]Corona virusu Apple ’ı da etkiliyor:[/h]
İnsanların calışmak ve eğitim almak icin tabletlere olan ilgisi her ne kadar firmalar icin sevindirici olsa da Apple da ozellikle uretim konusunda virusten olumsuz yonde etkilenmiş durumda. Tesislerini işletemeyen firma, alternatif uretim yolları bulmaya calışıyor.
Apple ’ın tedarikcileri, ozellikle de Foxconn gibi buyuk partnerleri, Cin ’deki Ay Yeni Yılı Tatili sonrasında işe gelmemeleri icin calışanlara cağrıda bulunmuştu. Foxconn ’un ne zaman yeniden uretime gececeği bilinmiyor ancak tesis calışmaya başlayıp yeniden tam kapasiteye erişene kadar Apple zorlanacak gibi gorunuyor.
Apple ayrıca bu ceyrekle ilgili beklentilerini paylaştığı yatırımcı toplantısında da Corona virusu uzerinde durmuştu. ABD'li teknoloji devine gore bu donem icin daha onceden cizilen yol haritasına uymak, Corona virusu nedeniyle olası gozukmuyor.
Corona Virusu Salgını, iPad Satışlarına Tavan Yaptırdı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Corona Virusu Salgını, iPad Satışlarına Tavan Yaptırdı