Antalya'da, 'Sende olum buyusu var' yalanı soylenerek, yuksek miktarda parası alınan ve cinsel saldırıya uğrayan E.O., sanık Tali Yuksel Yeşilot'a verilen 75 yıl hapis cezasının yureklere su serptiğini soyledi. Avukat Fatih Kalelioğlu ise "Turkiye'de benim bildiğim kadarıyla verilen en yuksek cezalardan biri" dedi.
Antalya'da cok sayıda kişiyi "Sende olum buyusu var" deyip, 'cin cıkarma' seansları duzenleyerek, dolandırdığı, 4 kişiye de cinsel saldırıda bulunduğu suclamasıyla tutuklu yargılanan Tali Yuksel Yeşilot, Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7 Şubat gunu gorulen karar duruşmasında hakim karşısına cıkarıldı. Yeşilot, şikayetciler S.O., F.G., S.O., İ.O., E.O., E.O., H.Ş., H.Z.G. ve F.U.'yu milyonlarca lira dolandırmaktan 'dini inanc ve duyguları istismar etmek suretiyle nitelikli dolandırıcılık' sucundan 19 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Yeşilot ayrıca E.O., H.Ş., F.U. ve H.Z.G.'ye yonelik nitelikli ve basit cinsel istismar eylemlerinden 56 yıl hapis aldı. Tutuksuz yargılanan eşi Oznur Yeşilot ise 'dini inanc ve duyguları istismar etmek suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapmak' sucundan 19 yıl hapis cezası alarak, tutuklandı.
[h=3]"BİZDEN MADDİ MANEVİ YARARLANDI"[/h] İngiltere'de yaşayan şikayetcilerden E.O., Antalya'da avukatıyla birlikte gazetecilere, yaşadıklarını anlattı. Tali Yuksel Yeşilot ile 2015 senesinde ailesi tarafından tanıştırıldığını anlatan E.O., "O donemlerde tıbben acıklanamayan sağlık sorunlarım ve oksuruklerim vardı. Sanık, aileme bende olum buyusu olduğunu soyleyerek, onları panikletti. Bunun uzerine Antalya'ya gelerek ailemin baskısıyla, sanığın duzenlediği seanslara dahil oldum. Bu seanslar surecinde, dualı sular vererek, beni manevi anlamda tedavi ettiğini acıkladı. Bu sureclerde ilk başta kendini iyi hissetmeme rağmen, sonra daha şiddetli sağlık sorunları yaşamaya başladım. Sağlık sorunlarının tıbben acıklaması yapılamadı. Beynen ve bedenen ciddi bir uyuşma surecine girdik. Bu surecte sanık bizden maddi manevi yararlandı. Biz bu sureci tam olarak algılayamamıştık. Akrabaları tarafından yapılan uyarılar sonucunda, oyle bir tuzağın icerisine cekildiğimizi oğrendik" diye konuştu.
[h=3]"MAHKEMENİN KARARI YUREKLERE SU SERPTİ"[/h] İnsanların "Nasıl inandınız?" gibi sorularıyla karşılaştığını aktaran E.O., "Bu oyle bir surecti ki inandırmak icin aşama aşama, buyuk bir organizasyon olarak ilerlediler. Bize verdikleri sulardan dolayı acıklanamayan halusinasyonlar, bedensel ve ruhsal acılar cektik. Suların icinde kimyasal olduğunu duşunuyoruz. Sanığın adliye gecmişi olduğunu, Konya Ermenek'te bircok kadına bu şekilde rahatsızlık vererek maddi ve manevi istismar ettiğini oğrendik. Bu dava surecinde benim dışımda bircok kadına aynı sucları işlediğini ortaya cıkardık. Turk adaletini tebrik ediyorum. Mahkemenin kararı yureklere su serpti. Ben cok şanslıyım ki kendinden emin, sağlam duruşu olan bir mahkeme heyeti karşıma cıktı. Mahkemenin verdiği karardan cok memnunum" dedi.
[h=3]"TURKİYE'DE VERİLEN EN YUKSEK CEZALARDAN BİRİ"[/h] Avukat Fatih Kalelioğlu ise muvekkilinin yaklaşık 1,5 yıldır devam eden zorlu surec yaşadığını belirterek, "Sanıklar hakkında, dini inancları istismardan kaynaklı dolandırıcılıktan, bizi manevi olarak tatmin eden ciddi bir ceza verildi. Gerek benim muvekkilime gerekse diğer şikayetcilere karşı sanığın işlediği cinsel saldırı sucundan dolayı tatmin eden hapis cezası verildi. Hukuk mucadelemiz 1,5 yıldan fazla surdu. Guzel sonuclandı. Turkiye'de benim bildiğim kadarıyla verilen en yuksek cezalardan biri" diye konuştu.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: 'Sende olum buyusu var' deyip 4 kişiye cinsel saldırıda bulunan sanığa ibretlik ceza!