İran'da gorulen koronavirus nedeniyle Turkiye onlemlerini artırdı. İran'la olan sınırlarını kapattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'ın Kum kentini karantinaya almadığı icin sınırları kapattıklarını ifade etti.
Cin'in Vuhan kentinde gorulen ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirus (Kovid-19) Turkiye'nin komşusu İran'da da ortaya cıktı. İlk olarak Kum kentinde rastlanan koronavirus İran genelinde 47 kişi de goruldu. Olu sayısı ise 12'ye yukseldi.
[h=3]TURKİYE SINIR KAPILARINI KAPATTI[/h] Turkiye tedbir olarak İran ile Turkiye arasındaki Ağrı/Gurbulak, Van/Kapıkoy, Hakkari/Esendere, Iğdır/Dilucu kara hudut kapıları ile Van/Kapıkoy demir yolu hudut kapısı dun saat 17.00 itibarıyla kapatıldı, İran uzerinden hava yoluyla doğrudan Turkiye'ye girişler ise dun saat 20.00'den itibaren noktalandı.
[h=3]"İRAN KARANTİNA UYGULAMADIĞI İCİN KAPILARI KAPATTIK"[/h] Hurriyet Genel Yayın Yonetmeni Ahmet Hakan'a konuşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İran Sağlık Bakanı Said Nemeki'yle arasında gecen goruşmeyi şu sozlerle anlattı "İki gun once İran Sağlık Bakanı'na "Kum kenti dışında virus icin başka bir kaynak duşunuyor musunuz?" dedim. "Hayır" dedi. Tahran'da ve başka bazı şehirlerde de rastlanmış ama hepsi Kum kenti kaynaklı... Yani Kum kenti dışında salgına kaynaklık eden bir bolge yok. Kum kentinin Vuhan gibi karantinaya alınması gerekiyordu. Bunu İran Sağlık Bakanı'na soyledim. "Eğer Kum'u karantinaya alırsanız sınırı kapatma onlemi almamıza gerek kalmaz" dedim. Fakat İran Sağlık Bakanı, "Karantinaya alamayız" dedi. Biz de bunun uzerine sınırı kapatmak zorunda kaldık."
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] İran'ın Kum kentinde ortaya cıkan koronavirus bugune kadar 12 İran vatandaşının hayatını kaybetmesine neden oldu. Turkiye ise dun alınan kararlarla İran ile olan kara sınır kapılarını gecici olarak kapattı. İran'dan Turkiye'ye gelen ucuşları gecici olarak durdurdu.

Canan Karatay'dan ezber bozan koronavirus sozleri: Senelerdir birlikte yaşıyoruz, dunyayı korkutacak bir olay değil Koronavirusten korunmanın yolları! Koronavirusten nasıl korunulur? Koronavirus belirtileri nelerdir? Koronavirusun tedavisi nasıl yapılır? Koronavirus nedir? Coronavirus belirtileri ve tedavi yontemi [h=4]Haber Videosu[/h]: Sağlık Bakanı Koca: İran Sağlık Bakanı'na "Kum kentini karantinaya alırsanız sınırı kapatmayız" dedim