HDP 4. Olağan Kongresi'nde Sezai Temelli yerine Mithat Sancar, eş başkan secildi. Eş Genel Başkan Pervin Buldan ise muhalefete, "demokrasi ittifakı yapılması" cağrısında bulundu. Kongrede HDP'nin ana yonetim organı olan parti meclisinde ise koklu değişikliklere gidildi.
Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda gercekleştirilen HDP 4. Olağan Kongresi'nde, eş genel başkanlığa Mithat Sancar ve Pervin Buldan secilirken, yetkili kurullarda buyuk değişikliğe gidildi.
1018 delegenin katıldığı kongrede HDP'nin yeni eş genel başkanlarının yanı sıra 100 asil, 50 yedekten oluşan 150 kişilik PM, merkez disiplin kurulu, uzlaştırma kurulu gibi partinin yonetim organları belirlendi.
[h=3]DEMİRTAŞ VE YUKSEKDAĞ'IN MESAJI OKUNDU[/h] HDP'nin Kongresi'nde onceki donem eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yuksekdağ'ın mesajı okundu. "Partimiz HDP kurulduğu gunden bu yana Turkiye halkalarının buyuyen umudu haline geldi" ifadelerine yer verilen mesajda HDP Nuh'un Gemisi'ne benzetildi.
[h=3]28 ULKEDEN KATILIM[/h] Kongreye yurticinden ve yurt dışından cok sayıda kişi katıldı. Kongrede; Tunus, Filistin, Urdun, Fas, Kıbrıs, İsvec, Batı Şeria, Fransa, Galicya, Almanya, Avustralya, Lubnan, Yunanistan, Bask, Mısır, İtalya, Katalonya, Danimarka, Norvec, İngiltere, İskocya, Portekiz, Finlandiya, İsvicre, İspanya, Ermenistan ve Irak başta olmak uzere 28 farklı ulkeden konuk katıldı. Kongrede, 30'dan fazla siyasi parti temsilcisi, Orta Doğu'dan cok sayıda kadın orgutu bulundu. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Birleşik Sol Grup Başkanı Tiny Kox, Avrupa Ozgur İttifakı Başkanı Lorena Lopez de Lacalle, Avrupa Sosyalistleri Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Giacomo Filibeck, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu uyesi Nikos Androulakis kongreye katılan konuklardan oldu.
[h=3]DİVAN KURULU OLUŞTU[/h] Kongrede Divan Başkanlığı'na milletvekilleri Tulay Hatimoğulları, Mehmet Ruştu Tiryaki, Garo Paylan, Gulistan Kılıc Kocyiğit ve Dersim Dağ secildi.
[h=3]MUSA ALKAN ADAYLIĞINI CEKTİ[/h] HDP'nin kongresinde aday olacağını daha once acıklayan Musa Alkan "Mutabakat Komisyonu'nun belirlediği iki adayın başarılı olacağına inanıyorum" diyerek adaylığını geri cektiğini acıkladı.
[h=3]GELECEK PARTİSİ'NDEN KATILIM, BABACAN'DAN MESAJ[/h] Kongreye; Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Ustun ve Vahdettin İnce ile partinin kurucuları arasında yer alan Fevzi Donat ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin de katıldı. Parti kurma hazırlıklarını Ali Babacan ise kongreye mesaj gonderdi. Ali Babacan'ın kongreye gonderdiği mesaj şoyle:
"Sayın Pervin Buldan ve Sayın Sezai Temelli, Halkların Demokratik Partisinin 4'uncu Olağan Buyuk Kongresine davetiniz icin teşekkur ederim. Kongrede alacağınız kararların ulkemizin demokrasisine ve toplumumuzun huzuruna katkı vermesini umit ediyorum. Bu vesileyle selamlarımı iletiyor, kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum."
[h=4]Haber Videosu[/h]: Son dakika: HDP'de Sezai Temelli'nin yerine Mithat Sancar eş başkan secildi