ABD merkezli teknoloji devi Apple, şu sıralar "iOS 14" olarak isimlendirilmesi beklenen yeni işletim sistemi uzerinde calışmalarını surduruyor. Şirketin akıllı telefonlarında kullanılacak olan işletim sistemi, haziran ayında duzenlenmesi planlanan Apple Dunya Geliştiriciler Konferansı (WWDC 2020) etkinlikleri kapsamında tuketicilere tanıtılacak.
iOS 14, şu an icin buyuk gizemlere sahip olan bir proje. Apple, gectiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da WWDC'ye kadar iOS 14'le ilgili herhangi bir acıklamaya yapmayacak ve teknoloji tutkunları, haziran ayına kadar iOS 14'le ilgili sadece soylentiler kadar bilgi sahibi olabilecekler. Şimdiyse iOS 14'un, ilk buyuk sızıntısı ile karşı karşıyayız gibi gorunuyor.

Apple, gectiğimiz yıl piyasaya surduğu "iPad OS" isimli işletim sistemiyle iPad'leri ile iPhone'larını ayırmış, bu cihazlarına farklı ozellikler sunmuştu. Bu bağlamda iPad'lerin etkileyici ozelliklerinden bir tanesi, yeni bir arayuze kavuşan "Coklu Gorev" menusunun daha kullanışlı bir yapıya sahip olmasıydı. Kullanıcılar, yan yana bulunan uygulamaları diledikleri gibi kapatabiliyorlardı. İddialara gore bu işlevsel arayuz, iOS 14'le iPhone'lara da gelecek.
Ortaya cıkan sızıntının sahibi, Ben Geskin. Geskin, gectiğimiz donemlerde de Apple ile ilgili onemli sızıntıların altına imza atmış ve tuketicilerin henuz tanıtılmayan Apple urunleriyle ilgili bilgi sahibi olmasını sağlamıştı. Konuyla ilgili acıklamalarını Twitter uzerinden yapan Geskin, iPhone'ların iOS 14 ile iPad'lerde bulunan Coklu Gorev menusune sahip olacağını soyluyor. İddialarını sadece sozle dile getirmeyen Geskin, bir video da paylaştı.
[h=2]iPhone'lardaki Coklu Gorev Ozelliği işte boyle gorunecek[/h]
Geskin, iOS 14 calıştıran bir iPhone 11 Pro Max modelinde cekilen bir video ile iddialarını destekliyor. Soz konusu videonun sahte olmadığını ileri suren Geskin, bu goruntunun herhangi bir "jailbreak"li modele de ait olmadığını vurguluyor. Geskin'in iddialarına gore iOS 14, kesin olarak değiştirilmiş bir Coklu Gorev menusuyle gelecek.
[h=2]iOS 14'un yeni coklu gorev menusunu gosteren video[/h]