Sosyal medyada, okuduğu felsefe kitaplarıyla ilgili yaptığı yorumlarla butun dikkatleri uzerine ceken 10 yaşındaki Atakan Kayalar'ın videosunu paylaşan spiker, moderator, yayın danışmanı Fethi Cağıl, cocukla ilgili sosyal medyada yorum yapan kişilere seslenerek, "Bunu ilk paylaşan, viral olacak şekilde cok kişi tarafından izlenecek şekilde ona neden olan birisi olarak ızdırabımı ifade etmek istiyorum: Tuketmeyelim ne olur" ifadelerini kullandı.
[h=3]"ŞOK ETKİSİ YARATTI"[/h] Fethi Cağıl, yaptığı acıklamada, Atakan Kayalar ile yeni cıkan kitaplara goz atmak icin girdiği kitabevinde tanıştıklarını anlattı. Felsefe reyonunda gorduğu Atakan'ın Jean-Jacques Rousseau'nun, "Toplum Sozleşmesi" adlı kitabı okuduğunu soylemesinin kendisinde "şok etkisi yarattığını" dile getiren Cağıl, bunun uzerine yaklaşık 2 saat kitabevinde kaldığını ve ceşitli konulardan konuştuklarını soyledi.
Atakan'a kitap hediye etmek istediğinde cocuğun, Kant ile ilgili bir felsefe kitabını sectiğini anlatan Cağıl, kendisinin ise annesinin cocuğun uyumadan kitap okuduğunu anlatmasından etkilenerek, ona uykuyla ilgili bir kitabı hediye ettiğini aktardı.
[h=3]"BU KADAR İZLENECEĞİ AKLIMIN UCUNDAN BİLE GECMEZDİ"[/h] Sosyal medyada kitap okunması konusunda farkındalık oluşturmak icin zaman zaman paylaşımlarda bulunduğunu, Atakan ile tanışınca da yine aynı amacla videosunu cekerek hesabında paylaştığını belirten Cağıl, "Kitap okumaya farkındalık olsun duşuncesinden hareketle yaptığım bir paylaşımdı. Bu kadar etkileşim alacağını, bu kadar izleneceğini inanın aklımın ucundan bile gecirmedim." dedi.
[h=3]"KESKİN BİR ZEKA VE HAFIZAYA SAHİP"[/h] Fethi Cağıl, Atakan'a Antoine de Saint-Exupery tarafından yazılan "Kucuk Prens" adlı kitabı okuyup okumadığını sorduğunda olumsuz yanıt aldığını, ancak bir gun sonraki roportajında cocuğun, son okuduğu kitap olarak Kucuk Prens adını verdiğini anlattı.
Annesiyle sohbeti sırasında da Atakan gibi "cabuk farkeden" cocukların yurt dışında metafor uzmanı olarak değerlendirildiğinden bahsettiğini aktaran Cağıl, "Ertesi gunku roportajda 'Metafor uzmanı değilim.' diye bir ifadesi olunca, keskin bir zekaya, hafızaya sahip olduğu sonucunu da cıkarmış oldum." diye konuştu.
[h=3]"VİDEOYU SİLMEYİ DUŞUNDUM"[/h] Paylaşımının ardından sosyal medyada bu olayın "kurgu olduğu" yonunde iddiaların ortaya atılmasından da buyuk uzuntu duyduğunu dile getiren Fethi Cağıl, şunları soyledi "Paylaşımı yapmaktaki amacım, kitap okuma noktasında farkındalık oluşturmaktı. Bunun dışında hicbir beklentim yoktu. Olayın bu boyuta gelmesine de uzuldum. Benim o paylaşımı yapmamdaki yegane amacım, sadece okuma konusunda farkındalık oluşturmaktı. Bu olay 10 yaşındaki bir cocuğun medyada, magazinsel olarak kullanılabileceğini, magazine malzeme edilebileceğini de bana duşundurttu. Buna da cok uzulduğumu ifade etmek isterim. Etkileşim coğaldığı andan itibaren videoyu silmeyi bile duşundum. Ama sonradan dedim ki (Silmeyeyim, silersem başka yorumlar da yapılabilir)."
[h=3]"IZDIRAP CEKİYORUM"[/h] Fethi Cağıl, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da Atakan konusunda gerekli acıklamaları yaptığını hatırlattı.
Cocuk icin her şeyin cok iyi olmasını dileyen Cağıl, paylaştığı video uzerine yorumlar yapan kişilere ise şu cağrıda bulundu: "Zaten dunya tuketim toplumu oldu, insanı tuketmeyelim. Benim oradaki paylaşmak istediğim sadece farkındalıktı. Ben Atakan'ın Youtube kanalı olduğunu da gordum, uzuldum. Oraya baktım. Başka kitabevlerinden paylaşılmış farklı videoları da var. Nicin dolaştırılıyor onu da bilmiyorum. Merak da etmiyorum. Bana denk geldi orada. Benim tamamen iyi niyetle yaptığım bir paylaşımdı. Bu şekilde bir cocuğu farklı noktalarda konuşturanlar da bilmiyorum onlar da aynada kendilerine baksınlar. 'İnsan insanın kurdudur.' Bu bir Batı felsefesidir. Bunun doğru olduğu kanaatinde değilim. Kesinlikle şunun altını cizmek istiyorum: Olayı cok farklı noktalara cekmek istiyorlar. 10 yaşında bir cocuk bu. Ben uzman değilim, uzmanlar karar verecektir ama insan insanın aynasıdır, dostudur, yardımcısıdır. Rica ediyorum, Atakan'a yardımcı olalım ve Atakan uzerine yorumları paylaşmayalım. Bunu ilk paylaşan, viral olacak şekilde cok kişi tarafından izlenecek şekilde ona neden olan birisi olarak ızdırabımı ifade etmek istiyorum. Tuketmeyelim ne olur. Yanlış yerlere kanalize etmeyelim. Yanlış şekilde değerlendirmeyelim. Binlerce direkt mesaj, binlerce yorum, hakaretler, kufurler... Ben de insanım. Ne icin paylaştığımı biliyorum. Tuketmeyelim."
Cağıl, sosyal medyada cocuk istismarı konusunun da mutlaka konuşulmasını istedi. Cağıl, cocuğunu ozneye koyup Youtube kanalı acan anneler babalar olduğunu ve bu kişilerin de mutlaka konuşulması gerektiğini sozlerine ekledi.
Sosyal medya, 5 ayda 250 kitap okuyan 10 yaşındaki Atakan'ı konuşuyor Atakan Kayalar kimdir? Atakan Kayalar nereli? Atakan Kayalar doğum tarihi, annesi Kristal cocuk ya da indigo cocuk nedir? Kristal cocukların ozellikleri nelerdir? Atakan Kayalar'ın "Gaipten sesler duyuyorum" dediği video buyuk yankı uyandırdı Atakan Kayalar'dan "Uzaylılara inanıyor musun?" sorusuna bir garip cevap Aleyna Tilki, bir kez daha Filozof Atakan hakkında konuştu: Korktuğum konu başına geldi minik Bakanlık'tan Atakan Kayalar'la ilgili acıklama geldi: Pedagojik yonlendirme ve rehberlik hizmeti sağlanmaya başlandı Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Atakan Kayalar'ın videosunu paylaşan Fethi Cağıl: Atakan'ı tuketmeyelim
Atakan Kayalar'ı Turkiye'ye tanıtan videoyu paylaşan Fethi Cağıl: Izdırap cekiyorum
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Atakan Kayalar'ı Turkiye'ye tanıtan videoyu paylaşan Fethi Cağıl: Izdırap cekiyorum