İran'ın Hoy kentinde meydana gelen ve Van'ın Başkale ilcesini de etkileyen 8 kişinin hayatını kaybettiği 5.9'luk depremle ilgili acıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 21 vatandaşımızın yaralandığını 8'inin durumunun kritik olduğunu acıkladı.
Sabah saatlerinde İran'ın Hoy kentinde 5.9 buyukluğunde deprem meydana geldi. Deprem ozellikle Van'ın Başkale ilcesine bağlı koylerde tahribata yol actı. Can kayıpları yaşanırken kerpic evler yıkıldı, hayvanlar telef oldu.
[h=3]"8 YARALININ DURUMU KRİTİK"[/h] Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yaptığı yazılı acıklamada, İran'da meydana gelen 5.9 buyukluğundeki depremin Van Başkale'de de hasara yol actığını kaydetti. Bakan Koca, acıklamasında, "Depremden hemen sonra bolgeye 25 ambulans, 1 helikopter ambulans ve 13 UMKE ekibimizi sevk ettik. Depremde 21 vatandaşımız yaralandı. Başkale Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan 8 kişinin durumu kritik, diğer yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.
[h=3]MİLLİ EĞİTİM BAKANI OKULLARIN DURUMUNU AKTARDI[/h] Ote yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk da okulların durumuyla ilgili şu acıklamayı yaptı "Başkale, Saray, Gurpınar ilcelerindeki birkac koy okulunda ufak caplı hasar meydana geldi. Başkale, Saray, Gurpınar ilcelerindeki birkac koy okulunda ufak caplı hasar meydana geldi."
[h=3]İRAN'DA CAN KAYBI YOK, 25 KİŞİ YARALANDI[/h] İran'ın Hoy kentinde meydana gelen deprem sonrası, Van'da 8 vatandaşımız hayatını kaybederken İran'da can kaybının yaşanmadığı ancak yaralıların olduğu bilgisi geldi. İran Acil Yardım Kurumu Sozcusu Mucteba Halidi, devlet medyasına yaptığı acıklamada, deprem nedeniyle 25 kişinin yaralandığını soyledi.
Batı Azerbaycan Valisi Muhammed Mehdi Şehriyari de yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu, arama kurtarma ekiplerinin deprem bolgesine intikal ettiğini belirtti. İran devlet medyasına gore, depremde 43 koyde evler hasar gordu.
Son Dakika: İran'da meydana gelen 5.9'luk deprem sonrası Van'da 8 kişi hayatını kaybetti Son Dakika: İran'daki 5.9 buyukluğundeki deprem Van'da kerpic evlerin yıkılmasına neden oldu Afet Uzmanı Yıldırım Gungor canlı yayında uyardı: Kerpic evler yıkılabilir, boşaltılmalı [h=4]Haber Videosu[/h]: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: İran'daki deprem nedeniyle Van'da yaralanan 21 vatandaşımızdan 8'inin durumu ağır
Son dakika: İran'daki deprem nedeniyle Van'da yaralanan 21 vatandaşımızın 8'inin duru
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●45 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Son dakika: İran'daki deprem nedeniyle Van'da yaralanan 21 vatandaşımızın 8'inin duru