CNN TURK ekranlarında yayınlanan CNN TURK Masası programına katılan Canan Karatay, koronavirusle ilgili carpıcı acıklamalarda bulundu. Hayatını kaybedenlerin coğunun 80 yaş ustu olduğunu soyleyen Karatay, koronavirus icin "Dunyayı korkutacak bir olay değil" acıklamasında bulundu.
[h=3]"KELE PACA CORBASI ONERİYORUM"[/h] Koronavirusle ilgili kelle paca corbasını oneren Karatay,"Ben asırlardan beri uygulananları soyluyorum." dedi.
Karatay sozlerin şoyle surdurdu: "Koronavirusu yeni bir şey değil. Senelerdir birlikte yaşıyoruz. CDC raporuna gore ocak ayına kadar 15 milyon kişi garip olmuş Amerika'da. Bunun 140 bini hastaneye yatmış ve 18 ocak ayına kadar 8 bin 200 kişisi vefat etti. Neden bunlar soylenmiyor da korona soyleniyor? Dunyada her sene bu kadar kişi oluyor zaten. Cin'de olenlerin yaşı 80 yaşın uzerinde. Olenler bircok hastalığı olanlar. Bu kadar dunyayı korkutacak bir olay değil. Bizim vucudumuzda zaten virusler var. Biz asırlardır viruslerle yaşıyoruz."
"Bunun icin bir kere virus. Ben korona ve grip virusunden bahsediyorum. Kelle paca guc veriyor. Bağışıklık sistemi guclu olanlar olmuyorlar, hastalanmıyorlar. Daha once gorduğumuz diğer salgınlar var. Diğer salgınlardan daha az olume neden oldu."
[h=3]"KİŞİNİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GUCLENDİRMESİ LAZIM"[/h] "Korunmaya gelince bircok yonu var. Bir tanesi kelle paca. Bir kere senelerden beri soyluyoruz, kişinin bağışıklık sistemini guclendirmesi lazım. Bağışıklık sistemi guclenince virusleri cok iyi atlatabiliyoruz. Yaşam bicimi cok onemli. Kış aylarında dışarıda dolaşacağız, soğuktan korkmayacağız. Kış aylarında evlerimizi havalandıracağız. Bol su iceceğiz, kristal kaya tuzuyla. Kristal kaya tuzunda 84 tane dengeli mineral var. İkincisi vucudun kuvvetlenmesi nasıl olacak? Lahana, turp, kereviz, sarımsak, soğan, pancar bunlar cok onemli. Bunların hepsi toprağın icinde. Doğa zaten size yol gosteriyor, kışın bunları yiyin diyor. Gelecek sene karşımıza cıkacak viruslerin ne olduğunu bilmiyoruz. Grip virusleri her zaman kılıf değiştiriyor."
[h=3]OLU SAYISI 2 BİN 300'U AŞTI[/h] Cin Ulusal Sağlık Komisyonu, (NHC) 13 Şubat'ta yaptığı bir acıklamada ise Kovid-19'un kulucka suresinin 24 gune kadar cıkabileceğini belirtmişti. NHC'den gun icinde yapılan bir acıklamada, Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 347'ye cıktığı, toplam koronavirus bulaşan kişi sayısının ise 11 bin 477'sinin durumu ciddi olmak uzere 76 bin 288'e yukseldiği bildirilmişti. Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya cıkan yeni tip koronavirus salgını nedeniyle aralarında Turkiye'nin de bulunduğu bircok ulke, Cin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.
Yeni tip koronavirusun, kısa surede diğer kent ve ulkelere yayılması uzerine Dunya Sağlık Orgutu (DSO) "acil durum" ilan etmişti.

Cinli araştırmacılar koronavirus salgınının pazar dışında bir yerde başladığını iddia etti [h=4]Haber Videosu[/h]: Canan Karatay'dan ezber bozan koronavirus sozleri: Senelerdir birlikte yaşıyoruz, dunyayı korkutacak bir olay değil