Son donemlerde AK Parti'yle ters duşen acıklamalarıyla gundeme gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gul, Gezi olaylarıyla ilgili İcişleri Bakanı Suleyman Soylu'nun tepki gosterdiği sozleriyle ilgili yeni acıklama yaptı.
[h=3]SOYLU, GUL'UN GEZİ SOZLERİNE TEPKİ GOSTERMİŞTİ[/h] İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, Abdullah Gul'un Karar gazetesinde yayınlanan acıklamalarının ardından, "O gunku Cumhurbaşkanımızın sanki o olayların yaşandığı bir ulkede yaşamıyormuş gibi bugun soz soylemesi de bırakın İcişleri Bakanlığını, bu ulkenin bir ferdi olarak, icime hancer gibi saplanmıştır" demişti.
[h=3]"SOZLERİMİN CARPITILMASI BUYUK BİR AYIP VE CİRKİNLİK"[/h] 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gul, Twitter'daki hesabından yaptığı acıklamada, "Karar Gazetesi'ne verdiğim mulakatta Gezi olayları ile ilgili kısmın kasıtlı olarak bazı cevrelerce carpıtılmasını cok buyuk bir ayıp ve cirkinlik olarak goruyorum. Soyleşinin ilgili kısmını kamuoyunun vicdanına aynen sunuyorum." dedi.
Gul, tweetine Karar gazetesinde yayınlanan soyleşisinin şu bolumunu ekledi:
[h=3]BAKAN SOYLU TEPKİ GOSTERMİŞTİ[/h] İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, Tunceli'de duzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi Toplantısı'na katılmıştı.
Konuşmasında "Gezi olmamış olsaydı adımın Suleyman olduğu gibi eminim ki, biz şu anda 15 bin dolar kişi başına gelir seviyesine ulaşmıştık" diyen Soylu, Abdullah Gul'e de tepki gostermişti.
Gul'un sozlerini "İcime saplanan bir hancer" diye nitelendiren Soylu, şu şekilde konuşmuştu:
"Kimse kusura bakmasın, o gunku Cumhurbaşkanımızın, sanki o olayların yaşandığı bir Turkiye'de yaşamıyormuş gibi bugun soz soylemesi de bırakın İcişleri Bakanlığı'nı, bu ulkenin bir ferdi olarak, Suleyman Soylu olarak icime hancer gibi saplanmıştır. Hem Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakacaksınız hem Tayyip Erdoğan'ın karşısında birileriyle anlaşma yapacaksınız, ondan sonra da bugun gelip sırca koşklerinizde devletin size sunduğu butun imkanlarla bu milletin size verdiğini bir şekilde bu millete kotuluk olarak anlatmaya calışacaksınız. Yazıklar olsun size. Cok net ve acık soyluyorum, ne yapacaksanız yapın. Bu millet sizi de biliyor, cektiği sıkıntıları da bu oyunu kimin ortaya koyduğunu da biliyor. Siz Amerika ile Avrupa ile beraber olun. Allah şahittir, Tayyip Erdoğan Allah ve milletle beraberdir."
[h=3]ERDOĞAN YANIT VERMEMİŞTİ[/h] Gazeteciler gectiğimiz gunlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Abdullah Gul'un acıklamalarını sormuştu. Erdoğan, "Biz kendi işimize bakalım" diyerek yanıt vermekten kacınmıştı.
[h=3]ABDULLAH GUL NE DEMİŞTİ?[/h] 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gul, 4 gun once bir gazeteye verdiği demecinde Gezi Parkı protestolarından gurur duyduğunu belirtmişti. Gul, "Bana o zaman ilk sorulan soruya (Gezi Parkı protestolarıyla ilgili) verdiğim cevap şuydu: 'Bununla buyuk bir gurur duyuyorum' dedim. Şaşırdı herkes. Cunku 'Turkiye'nin problemlerinin mahiyetini değiştirmişiz. Eskiden insanlar insan hakları icin sokağa cıkardı. Faili mechuller dursun diye cıkardı. Yolsuzluk dursun diye sokağa cıkardı. Şimdi insanlar ağacı kestirmem diye sokağa cıkmış, cevre duyarlılığı icin sokağa cıkmış. Turkiye'nin problemlerini İngiltere'nin, ABD'nin problemleri haline cevirmişiz' dedim" şeklinde konuşmuştu.
Abdullah Gul'un Gezi Parkı'yla ilgili sozlerine AK Parti'den ilk tepki Suleyman Soylu'dan geldi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gul: Gezi Parkı olayları ile buyuk gurur duyuyorum [h=4]Haber Videosu[/h]: Abdullah Gul, Gezi olayları sozleriyle ilgili kendisine tepki gosteren Bakan Soylu'ya yanıt verdi
Abdullah Gul, Gezi olayları sozleriyle ilgili kendisine tepki gosteren Bakan Soylu'ya
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Abdullah Gul, Gezi olayları sozleriyle ilgili kendisine tepki gosteren Bakan Soylu'ya