Son donemlerde AK Parti'yle ters duşen acıklamalarıyla gundeme gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gul'e hukumet kanadından ilk tepki İcişleri Bakanı Suleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, Gul'un gundeme bomba gibi duşen sozleri icin "İcime hancer gibi saplandı, yazıklar olsun" dedi.
[h=3]"İCİME HANCER GİBİ SAPLANDI"[/h] İcişleri Bakanı Suleyman Soylu Gezi Parkı olayları ile ilgili "Gurur duyuyorum" diyen Abdullah Gul'un acıklamalarına tepki gosterdi. Soylu acıklamasında "O gunku Cumhurbaşkanımızın sanki o olayların yaşandığı bir ulkede yaşamıyormuş gibi bugun soz soylemesi de bırakın İcişleri Bakanlığını, bu ulkenin bir ferdi olarak, Suleyman Soylu olarak icime hancer gibi saplanmıştır. Hem Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakacaksınız hem Tayyip Erdoğan'ın karşısında birileriyle anlaşma yapacaksınız, ondan sonra da bugun gelip sırca koşklerinizde devletin size sunduğu butun imkanlarla bu milletin size verdiğini bir şekilde bu millete kotuluk olarak anlatmaya calışacaksınız. Yazıklar olsun size" ifadelerini kullandı.
[h=3]ABDULLAH GUL NE DEMİŞTİ?[/h] 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gul, 4 gun once bir gazeteye verdiği demecinde Gezi Parkı protestolarından gurur duyduğunu belirtmişti. Gul, "Bana o zaman ilk sorulan soruya (Gezi Parkı protestolarıyla ilgili) verdiğim cevap şuydu: 'Bununla buyuk bir gurur duyuyorum' dedim. Şaşırdı herkes. Cunku 'Turkiye'nin problemlerinin mahiyetini değiştirmişiz. Eskiden insanlar insan hakları icin sokağa cıkardı. Faili mechuller dursun diye cıkardı. Yolsuzluk dursun diye sokağa cıkardı. Şimdi insanlar ağacı kestirmem diye sokağa cıkmış, cevre duyarlılığı icin sokağa cıkmış. Turkiye'nin problemlerini İngiltere'nin, ABD'nin problemleri haline cevirmişiz' dedim" şeklinde konuşmuştu.
[h=3]ERDOĞAN YANIT VERMEMİŞTİ[/h] Gazeteciler gectiğimiz gunlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Abdullah Gul'un acıklamalarını sormuştu. Erdoğan, "Biz kendi işimize bakalım" diyerek yanıt vermekten kacınmıştı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gul: Gezi Parkı olayları ile buyuk gurur duyuyorum Erdoğan'a Abdullah Gul'un acıklamaları soruldu, tek cumlelik yorum yaptı: Kendi işimize bakalım Abdullah Gul'den başkanlık sistemine eleştiri: İstemedim, tercihim parlamenter sistemden yana [h=4]Haber Videosu[/h]: Suleyman Soylu'dan Abdullah Gul'un sozlerine tepki: İcime hancer gibi saplandı