Tokat Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanlığı'na 2018 yılında secilen Şaban Kaya, goreve geldiğinde oda icin tasarrufa gitme kararı kaldı. Odaya ait 2006 model makam otomobilini kullanmayan Başkan Kaya, yonetim kurulu toplantısında aldığı kararla aracı şoforu ile birlikte acil işlerinde kullanılması icin uyelere tahsis etti.
[h=3]"UYELERİMİZ UYGULAMAYA İLK BAŞLADIĞIMIZDA ŞAŞIRDI"[/h] Goreve geldiklerinde tasarruf kararı aldıklarını soyleyen Başkan Kaya, "Uyelerimiz iş yerine arabası olmadığı zaman yuruyerek gidebiliyorsa, başkanın da kendi odasına iş yerine yuruyerek gelmesini istedik. Odamız icin buyuk kulfet olan, yakıtıyla, bakımıyla aracımızı ilk zamanlar goreve geldiğimizde satmayı duşunduk. Ama 'satan başkan değil, koruyan başkan olalım' istedik. Onun icin de uyelerimizin acil işlerinde, duğunlerinde, sunnetlerinde, doktordan izinleri olduğu anda şehir dışı veya şehir icinde hasta goturup getirmek icin uyelerimize tahsis ettik. Adliyede maliyede, belediyede ozel işleri olduğunda odamıza geldiklerinde hemen istedikleri yerlere bırakıyoruz. Oda başkanının makam aracı değil, uyelerimize hizmet aracı olarak tahsis ettik. Ben şimdiye kadar en fazla 3 sefer, o da kendi arabam olmadığı zaman kurumsal toplantılara gittim. Bunların haricinde kesinlikle kullanmadım. Uyelerimiz ise bu uygulamaya ilk başladığımızda şaşırdılar" dedi.
[h=3]"BİZLER İLK DEFA BU UYGULAMAYI GORDUK"[/h] Kentte esnaflık yapan Murat Gul ise "Başkanımızdan ricada bulunduk, Maliyede bir işim vardı. Odamız da sağ olsun bize yardımcı oldu. Başkanımızın bu uygulamasından memnunuz. Bizler ilk defa bu uygulamayı gorduk. Mutlu olduk" diye konuştu.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Makam otomobilini şoforu ile oda uyelerine tahsis etti