Milli Eğitim Bakanı Prof. Ziya Selcuk, halk arasında 'sınıfta kalma' olarak adlandırılan sistemin 2020-2021 eğitim-oğretim yılından itibaren ortaokul ve liselerde yeniden başlayacağını soyledi. Selcuk, "Sınıfta kalmanın olmaması eğitimde onemli olcude seviye duşukluğune yol actı" dedi.
[h=3]"DORT İŞLEMİ BİLMEDEN LİSE BİTİRİLİYOR"[/h] Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Sozcu'den Saygı Ozturk'e konuştu. Bakan Selcuk, 2020-2021 eğitim-oğretim yılından itibaren ortaokul ve liselerde sınıfta kalmayı yeniden getireceklerini acıkladı. Bunun nedenini ise şoyle anlattı: "Sınıfta kalmanın olmaması eğitimde onemli olcude seviye duşukluğune yol actı. Dort işlemi bilmeden lise bitiriliyor. Eğitimde kalitenin daha da duşmemesi icin bu sisteme son veriyoruz."
[h=3]"OĞRENCİLER YUZEYSEL KALIYOR"[/h] Liselerde ders sayısının azaltılması yonunde calışmalar yapıldığını soyleyen Selcuk, "Oğrenciler fazla ders nedeniyle konularda yuzeysel kalıyor. Bunu once pilot okullarda uygulayacağız ve sistemde koklu duzenleme yapacağız" diye konuştu.
[h=3]YUZDE 10'U ALINACAK[/h] Gecen yıl liselere sınavla 120 bin oğrencinin alındığını hatırlatan Bakan Selcuk, bu yıl sınava katılacak oğrenci sayısının daha da yuksek olacağını soyledi. Veliler ve oğrencilerin rahat olması gerektiğini belirten Selcuk şoyle konuştu: "Biz 120 bin oğrenci olarak değil, yuzde 10 oğrenci yerleştireceğiz diye bakıyoruz. Yuzdelik dilim onemli. Cocukları asla mağdur etmeyeceğiz."
Liseye geciş sisteminde bir değişiklik olmayacağını, ancak soru şeklinde bazı duzenlemelere gidileceğini ifade eden Selcuk, "Liseye giriş sınavında o soruları yapmak isteyenlerin kitap okuması ve okuduğunu anlaması gerekiyor" dedi. Bakan, kitap okuma oranında da artış yaşadıklarını belirtti.
Sınıf tekrarı geri mi geliyor? Sınıfta kalma ne zaman kalktı? Sınıfta kalma var mı? [h=4]Haber Videosu[/h]: Milli Eğitim Bakanı Selcuk: Sınıfta kalma sistemini tekrardan getireceğiz
Milli Eğitim Bakanı Selcuk: Sınıfta kalma sistemini tekrardan getireceğiz
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Milli Eğitim Bakanı Selcuk: Sınıfta kalma sistemini tekrardan getireceğiz