FETO'nun iş dunyası yapılanması TUSKON'a uye olan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Omer Faruk Kavurmacı hakkında FETO uyeliğinden 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Kavurmacı, kızından bahsederken duygusal anlar yaşadı.
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Omer Faruk Kavurmacı ile babası tutuksuz sanık Mustafa Şevki Kavurmacı ile avukatları katıldı.
[h=3]BABASININ ELİNİ OPTU[/h] Dosyanın mudahillerinden Cumhurbaşkanlığı avukatı salonda hazır bulunurken, Omer Faruk Kavurmacı yanına oturtulan babasının elini optu.
[h=3]SAVCI, 15 YIL HAPİS CEZASI İSTEDİ[/h] Celse arasında hazırladığı esasa ilişkin mutalaasını tekrar eden cumhuriyet savcısı, sanıklar Omer Faruk Kavurmacı ve Mustafa Şevki Kavurmacı'nın, tepe ve ust yonetiminde bulundukları şirketler ile FETO faaliyetleri gercekleştirdiklerini belirterek, her iki sanığın "orgut uyeliği" sucundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Savcı, firari sanık Ahmet Said Kavurmacı'nın dosyasının ayrılıp yeni bir esasa kaydedilmesini talep etti. Cumhurbaşkanlığı avukatı da sanıkların isnat olunan eylemlerden ayrı ayrı cezalandırılmasına karar verilmesini istedi.
Omer Faruk Kavurmacı'nın babası Mustafa Şevki Kavurmacı [h=3]"BOYLE YAŞAMAYI ZİLLET KABUL EDİYORUM"[/h] Duruşmada daha sonra ayakta durmakta zorlanan ve avukatının desteğiyle kursuye cıkan sanık Mustafa Şevki Kavurmacı, esasa ilişkin mutalaaya karşı savunmasında şunları soyledi:"İnsan izzetiyle, şerefiyle, vatan sevgisiyle yaşar. Hayatımı ulkem icin calışmakla gecirdim. 80 yaşına dayandığım bugunlerde, en adi iftiralara maruz kaldım. Boyle yaşanmıyor, boyle yaşamayı zillet kabul ediyorum. Ben bir Turk milliyetcisiyim. Vatanına ve milletine bağlı bir insanım. 15 bin universite talebesinin tahsilini yapmasına vesile oldum. Hayatımda hic haram lokma yemedim. Devletim ve milletim adına yapılacak her turlu calışmanın yanındayım." Savunmasının bir kısmını avukatı okuyan Kavurmacı, daha sonra sağlık durumu elvermediği icin mahkeme heyetinden izin alarak salondan cıktı.
[h=3]"BASİRETİMİZ BAĞLANDI"[/h] Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Omer Faruk Kavurmacı ise TUSKON toplantısı goruntulerinde herkesin ihaneti ayakta alkışladığının ancak kendisinin ayağa dahi kalkmayarak protesto ettiğinin gorulduğunu savunarak, TUSKON'dan noter aracılığıyla istifa ettiğinin belirlendiğini soyledi.
Kavurmacı, babasının 80 yaşında olduğunu belirterek, "Babamın 55 yıllık emeği olan şirkete atanan kayyum kararının devam etmesi, hukuki değildir. Cezaevi şartları epilepsi hastalığıma kotu etki etmektedir. Bir sucum varsa başım ustune. Ben sanayici bir iş adamıyım. Hep ekmeğimin peşinde koştum. TUSKON yonetimindeki tek tutuklu olsam da ben devletimizin işine burunlarını sokacaklarını bilseydim, TUSKON'un onunden dahi gecmezdim. Basiretimiz bağlandı, ağzımızın payını aldık." diye konuştu.
[h=3]KIZINDAN BAHSEDERKEN AĞLADI[/h] Şahsi mal varlığı ile şirketleri uzerindeki tedbirlerin kaldırılması, tahliyesiyle beraber beraatine karar verilmesini isteyen Kavurmacı, 4 yaşına basan kızından bahsederken duygulandı. Sanıkların ardından beyanda bulunmaları icin sanık avukatlarına soz verildi. Duruşma, avukat beyanlarının alınmasıyla suruyor.
[h=3]TAHLİYE EDİLİP TEKRAR TUTUKLANMIŞTI[/h] İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Teror ve Orgutlu Suclar Burosu tarafından başlatılan soruşturma sonucunda 8 Eylul 2016'da tutuklanan sanıklardan Omer Faruk Kavurmacı'nın avukatları, 1 Mayıs 2017'de 5. Sulh Ceza Hakimliğine itiraz başvurusunda bulunarak, tahliye talep etmişti. Hakimlik, dilekce ekinde sunulan ozel bir hastanenin 18 Nisan 2017 tarihli sağlık raporundaki tespitleri değerlendirerek, Kavurmacı'nın tahliyesine karar vermişti.
Silivri Devlet Hastanesi'nin "mahkumun hayatı icin kesin bir tehlike arz etmediği" şeklindeki sağlık raporu uzerine İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince cıkarılan yakalama kararı cercevesinde yeniden gozaltına alınan Kavurmacı, 17 Haziran 2017'de tutuklanmıştı.
[h=3]OLAYIN GECMİŞİ[/h] İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Teror ve Orgutlu Suclar Burosu tarafından hazırlanan TUSKON iddianamesinde, aralarında Omer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu bir kısım sanıkların "silahlı teror orgutune uye olmak" sucundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
İddianamede, sanıklarla ilgili sunulan deliller olarak da MASAK raporları, şupheli ifadeleri, sorgu tutanakları ile "Boran", "Demir" ve "Berat" kod adlı gizli tanık anlatımları, TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu sandık kayıt ve hazirun listeleri, iletişim dinleme tutanakları, tanık Yuksel Yılmaz'ın beyanları, ihbar tutanakları, kayyum olarak atanan TMSF raporları, "ByLock" raporları, Bank Asya hesap dokumleri, Digiturk cevap yazısı, İl Dernekler Mudurluğunce gonderilen dernek uye kayıt listeleri ve sosyal paylaşım tespitleri yer alıyor. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, TUSKON davasının 4 Şubat 2020 tarihli duruşmasında, sanıklar Omer Faruk Kavurmacı, Mustafa Şevki Kavurmacı ve Ahmet Said Kavurmacı'nın dosyasının ayrılmasına, bu 3 sanık yonunden esas hakkındaki goruşunu hazırlaması icin dosyalarının savcılığa gonderilmesine hukmetmişti.

TUSKON Davası'nın tutuklu sanığı Omer Faruk Kavurmacı, cezaevinden mektup yazdı Topbaş'ın FETO'den tutuklu damadı, epilepsi krizleri sonrası AYM'ye başvurdu Topbaş'ın FETO'den tutuklu damadı, isim vermeden Arınc'ın damadını hedef aldı Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Kadir Topbaş'ın damadı Omer Faruk Kavurmacı hakkında FETO uyeliğinden 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor