İstanbul Kentsel Donuşum Toplantısı'nda konuşan Cevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'daki kentsel donuşume ilişkin onemli acıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, ağır hasarlı binaların yıkım surecinin başlatılacağını soyledi.
Bakan Kurum'un acıklamalarından satır başları:
''Ağır hasarlı binaların yıkım surecini başlatıyoruz. Kartal'da Yeşilyurt Apartmanı yıkılması surecinde 81 il valiliğimize genel gondermiştik ilcelerimizdeki şehirlerimizdeki acil oncelikli alanların tespitini yaparak bakanlığımıza bildirmelerini istemiştik. 12 ilcemizden strateji belgesi geldi. Diğer ilcelerden de gerekli belgeler tamamlanarak kentsel donuşum adımları ve hamlelerini atmış olacağız.
[h=3]"KOMİSYON KURACAĞIZ"[/h] Bakanlığımız bunyesinde bir komisyon kuracağız. İcerisinde STK'lar, odalar, İBB temsilcimiz, ilce belediye başkanlıklarından temsilcilerimiz ve valiliğimizle birlikte tek bir duruş sergileyerek İstanbul'daki vatandaşlarımızın sağlam binalarda oturması icin o komisyonun alacağı kararlara hep birlikte uymak suretiyle bu surecin atımını atmış oluyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek, hızlı bir şekilde donuşum surecini yurutecek, donuşum surecinde kira yardımı vb. gibi bircok duzenlemelerini yapacak. Biz bakanlık olarak hem maddi hem manevi hem teknik desteği verecek ve o komisyonla bir butun halinde calışacağız.
[h=3]"ESENLER'DE 60 BİN KONUTLUK ORNEK BİR PROJE BAŞLATTIK"[/h] Donuşturulmesi gereken bircok alanda projeler başlattık, 2019'da 62 bin kentsel donuşum başlattık, bunların 25 bini İstanbul'da. Başakşehir'de, Uskudar'da, Ataşehir'de, Gungoren'de, Bağcılar'da bircok ilcemizde projelerimizi başlattık. Fatih'te tarihi surların uzerine Millet Bahcesi yapılacak. Esenler'de 60 bin konutluk ornek bir proje başlattık.
[h=3]''SİYASET USTU BAKIŞ ACISIYLA BAŞARACAĞIZ''[/h] Siyaset ustu bakış acısıyla kentsel donuşumu başaracağız. Ben bu koltukta otururken kentsel donuşum icin doğru bir adım atıp atmadığın onemlidir. Ben bu işleri yapabiliyorsam bakanlığa devam edeyim. Belediye başkanlarımız da oyle. Bu işleri yapamıyorsak eğer bu gorevlerde olmayalım istiyoruz. Vatandaşlarımızdan da şunu rica ediyorum, gelin riskli binalarımızın tespiti icin el ele verelim işlemleri yaptıralım."
[h=4]Haber Videosu[/h]: Son dakika: İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkım sureci başlıyor