İş insanı Osman Kavala, 18 Şubat'ta yapılan Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davanın yedinci duruşmasında, birlikte yargılandığı dokuz kişiyle birlikte beraat etmesinin ardından 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı olduğu iddiasıyla tekrardan tutuklandı.
Bu gelişmenin ardından iş insanı Osman Kavala yazılı bir acıklama yaptı. Kavala'nın bugun internet sitesinden yayınlanan acıklamasında "15 Temmuz darbe girişimini planladığım iddiası mantıksızdır" dedi.
Kavala'nın acıklamalarında şu ifadeler yer aldı:
"Her ne kadar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının gereğini yerine getirmeyip tutukluluğumu surdurmesi ciddi bir hak ihlali olduysa da İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği beraat kararları olumlu yonde bir adımdır. Ben, Gezi Davası'ndaki temelsiz kurgunun, hukuksuzlukların, tutuklama uygulamasının, yargıdaki sorunların anlaşılmasına katkıda bulunacağını ve boylelikle onarıcı bir etki sağlayacağını umit ediyordum.
[h=3]"MANTIKSIZ BİR SUCLAMAYLA YENİDEN TUTUKLANDIM"[/h] Ancak maalesef Cumhurbaşkanı'nın mudahalesi bu imkanı engelledi, bunun arkasından ilkinden cok daha hukuksuz bicimde ve mantıksız bir suclamayla yeniden tutuklandım. İki bucuk yıl once bana yoneltilen bu suclamanın tek dayanağı olan Henri Barkey ile yoğun irtibatım olduğu iddiası Emniyet'ten gelen iletişim kayıtlarıyla uzun zaman once curutulmuştu. Benim 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı olduğum iddiası, Gezi Protestolarını planladığım ve organize ettiğim iddiasından cok daha mantıksızdır ve yoğun bir art niyeti gostermektedir. Maruz kaldığım bu yeni hukuksuzluğun uzun surmeyeceğini, yargıya verdiği zararın kalıcı olmayacağını umit ediyorum."

Son Dakika: Yeniden gozaltına alınan Osman Kavala tutuklandı Son dakika: Gezi Parkı davasında karar: 9 sanık beraat etti Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada 7 firari sanığın dosyası ayrıldı [h=4]Haber Videosu[/h]: 15 Temmuz soruşturmasında tutuklanan Osman Kavala: Darbenin planlayıcısı olduğum iddiası mantıksızdır