Ulkemiz, son yıllarda her alanda milli teknolojiler kullanma hedefine daha cok yaklaşıyor. Askeri alan dışında ozellikle yerli otomobilin ardından yerli traktor de uzerine fazlasıyla ilgi toplamayı başardı. Bu yerli urunlere gecişin son orneğiyse demir yolundan geldi.
Gectiğimiz haftalarda govde uretimine başlanan milli elektrikli trenin raylarla kavuşacağı gun acıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ’ın Sakarya ’nın Adapazarı ilcesindeki Turkiye Vagon Sanayii A.Ş. ’ye (TUVASAŞ) olan ziyaretinde, milli trenin halkla buluşacağı tarih de aşağı yukarı belirlendi.
[h=2]Milli elektrikli tren 29 Mayıs'ta raylarda olacak:[/h]
Gazetecilere acıklamada bulunan Varank, bir gazetecinin milli elektrikli tren setinin raylara ne zaman ineceğine ilişkin sorusuna cevap verdi. Varank, milli trenlerin testlerinin cok yakında başlayacağını ve 3 tren setinin 29 Mayıs ’ta raylara indirilip test edileceğini aktardı.
Aynı soruya cevap vermeye devam eden Mustafa Varank, trenlerin testlere gore eylul ayında vatandaşlarca kullanılmaya başlanacağını belirtti. Bununla birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı, bu testlerin saatte 160 kilometre hız yapabilen trenlerle yapılmaya başlanacağını soyledi ve bir sonraki adımın saatte 200 kilometrenin uzerinde hız yapabilen yuksek hızlı trenler olduğunu acıkladı.
Ziyaretinde TUVASAŞ Yonetim Kurulu Başkanı ve Genel Muduru İlhan Kocaarslan'dan calışmalara ilişkin bilgi alan Varank, TUVASAŞ ’ın Aluminyum Govde Uretim Fabrikası ’nı gezdi. Mustafa Varank, TUVASAŞ ’ın Aluminyum Govde Uretim Fabrikası ’nın acıldıktan sonra cok yol aldığını da ifade etti.
Bundan yalnızca bir ay once Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, trenin raya ineceği tarihe dair bir acıklamada daha bulunmuştu. Varank, hedef olarak 2023 yılını gostermiş, milli yuksek hızlı trenin ilk prototipini 2023 yılında raylara indirmeyi hedeflediklerini ifade etmişti.
Son acıklamalara bakacak olursak TUVASAŞ ’ın ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ’nın oldukca hızlı calıştığını aktarabiliriz. Buna ek olarak Mustafa Varank, ziyaretinde yaptığı acıklamada TUVASAŞ ’ın 2020 Yatırım Planı ’nda yer aldığına değindi. Milli elektrikli tren, 322 yolcu kapasitesine sahip olacak.
Milli Elektrikli Trenin Raylara İneceği Tarih Belli Oldu
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Milli Elektrikli Trenin Raylara İneceği Tarih Belli Oldu