Kentin yoresel lezzetleri arasında yer alan, kıymalı ve uzumlu olarak iki şekilde servis edilen 'nokul' 2018 yılında tescillendi. Un, yağ, yoğurt, tuz ve maya karışımıyla hazırlanan hamurun dinlenmeye bırakılmasının ardından mayalanan hamur, parcalara ayrılıp oklava yardımıyla ince olarak acılıyor. Hamurun icine de yine ozenle hazırlanan uzumlu- cevizli veya kıymalı ic harc koyuluyor. İc harcları konulan hamur, rulo şeklinde yuvarlanıyor ve yağlanmış tepsiye doşeniyor. Tepsiye dizilen hamurlar daha sonra kesiliyor ve fırına atılıyor. Kilosu 35 TL'ye satılan Sinop'un vazgecilmez lezzetleri arasında yer alan nokul yurt ici ve yurt dışına gonderiliyor. Sinoplu ustalar da son gunlerde rağbetin arttığı nokulun siparişlerine yetişemiyor.
[h=3]"BİR AYDA YAKLAŞIK 500 NOKUL GONDERİYORUM"[/h] Yaklaşık 6 yıldır nokul yapan Sebahat Aktaş (35), yoresel lezzetin Turkiye capında meşhur olduğunu soyleyerek, "Kıymalı, haşhaşlı, ıspanaklı, peynirli ve patatesli nokullar da yapılıyor. Ancak en meşhuru uzumlu-cevizli veya kıymalı ic harclı olandır. Bu yaptığım nokulları yurt dışına ve yurt icine de gonderiyoruz. Gunde 100- 150 nokul yapıyorum. Uzumlu ve cevizli nokula talep cok fazla. Telefon acıp, nokul isteyenler cok oluyor. Aylık yurt ici ve yurt dışına ise yaklaşık 500 tane nokul gonderiyorum" dedi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Unu ulke sınırlarını aştı! Sinop'un yoresel lezzeti nokulun siparişlerine yetişemiyorlar
Unu ulke sınırlarını aştı! Sinop'un yoresel lezzeti nokulun siparişlerine yetişemiyor
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●52 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Unu ulke sınırlarını aştı! Sinop'un yoresel lezzeti nokulun siparişlerine yetişemiyor