Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bilkent Universitesi'nde genclerle bir araya geldiği soyleşide gundeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Soyleşi katılımcılarından birisinin "11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gul'un 'Siyasal islam tum dunyada coktu' ifadelerine goruşleriniz nelerdir?" sorusuna da yanıt veren Davutoğlu, "Cok ezberci bir tutum olarak goruyorum bunu" tepkisini gosterdi.
[h=3]GUL'E ESED VE SİSİ UZERİNDEN TEPKİ GOSTERDİ[/h] Davutoğlu "siyasal İslam'a" ilişkin duşuncelerini şu cumlelerle ifade etti: "Trump'ın zihni, siyasallık bakımından ve Hristiyanlığın siyasal kullanımı acısından İslam dunyasındaki liderlerin cok daha otesindedir. Yine Netanyahu'nun zihni icin de, Yahudiliğin siyasetle ilişkisi bağlamında aynı durum soz konusudur. Biz niye Trump'a Siyasal Hristiyan, Netanyahu'ya Siyasal Yahudi demiyoruz da, Musluman dunyada din ile siyaset ilişkisini tanımlamak gerektiğinde Siyasal İslam diyoruz? Bir kere bunu sorgulamak gerek. Cok ezberci bir tutum olarak goruyorum bunu. Ne zaman Trump Siyasal Hristiyan olarak tanımlanır ve sorgulanırsa, bu tarafta da aynısını yapabiliriz. Butun Orta Doğu coğrafyasında bir sıkıntı var. Siyasal İslam başarısız oldu demek, Sisi gibi bir darbecinin, Esed gibi kendi halkını katleden birisinin başarısı anlamında mı soylenir?"

Kalın, Abdullah Gul'un yaptığı goruşme acıklamasına tepki gosterdi: Sozleri gerceklikle bağdaşmıyor Abdullah Gul'den başkanlık sistemine eleştiri: İstemedim, tercihim parlamenter sistemden yana Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut "darbe" soylentilerini doğrulayıp Abdullah Gul'u işaret etti [h=4]Haber Videosu[/h]: Davutoğlu'ndan Abdullah Gul'e 'siyasal İslam' tepkisi: Ezberci buluyorum