Once İstanbul'da ardından Kocaeli, Trabzon, Elazığ gibi bircok şehirde insanların bakkal borclarını sıfırlayan ve 'Robin Hood' olarak bilinen gizemli yardımsever bu kez de Aksaray'da ortaya cıktı. Aksaray'da farklı mahallelerde bakkallara gelen iki kadın, veresiye defteri borclarını kapatarak vatandaşlara yardımda bulunurken, mahalle sakinleri kadınları alkışlarla gonderdi.
[h=3]MAHALLE SAKİNLERİ ALKIŞLARLA UĞURLADI[/h] Aksaray'da ozellikle yardıma muhtac insanların bulunduğu farklı mahalleleri gezen ve mahalle bakkallarındaki veresiye defterlerini inceleyen iki kadın, veresiye defterlerindeki tum vatandaşların borclarını odeyerek mahallelerden ayrıldı. Ozellikle Hacılar Harmanı Mahallesinde vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıyan iki kadın mahalle bakkalına vatandaşların borcu icin 20 bin TL odedi. Mahalle sakinleri alkışlarla uğurladıkları kadınlara teşekkur etti.
[h=3]BAKKALIN 20 BİN TL'LİK DEFTERİNİ KAPATTILAR[/h] Hacılar Harmanı Mahallesi'ndeki bakkal Kadir Elci, iki bayanın geldiğini ve veresiye defterini sorduğunu belirterek, kadınları polis sandığını ve defteri verdiğini soyledi. Kadınların defterdeki borcları hesaplamaya başladıklarını mahalle bakkalı Elci, "İki tane bayan geldi. 'Veresiye defterini acar mısın?' dedi. Ben de baktım, 'Herhalde polis' dedim. Yani şaşırdım. Actılar, veresiyeleri toplamaya başladılar. 'Butun vatandaşın borcunu sileceğiz' dediler. 'Ne kadar veresiyen varsa' dedi. Burada hesapladılar ama o arada şoka girdik yani. Burada millet epey bir kalabalık oldu. İkinci defteri de acamadılar kalabalıktan dolayı. Diğer defterimizi de komple kapattılar. Vatandaşın butun veresiyelerini kapattılar. 20 bin TL odeme yaptılar" dedi.
[h=3]"VATANDAŞLAR BENİMKİNİ DE ODE DİYORDU"[/h] Gizemli iki yardımsever kadının geldiği esnada cep telefonu kamerası ile bakkal onunde biriken vatandaşları ve iki kadını ceken mahalle sakinlerinden Emin Sevinc (60), "Ben dukkandan cıktım eve gidiyordum. Eve vardım, dukkanın onunde bir kalabalık gordum. Kalabalığa 'Bu ne?' diye vardım. İki tane bayan gelmiş, iceriye girmiş. Butun kapıyı kapatmışlar, 'Benimkini de ode, benimkini de ode' diye. 'Dedim ne oluyor?'. Orada veresiye defterini komple odediler, iki bayan gitti. Ben de resimlerini cektim" diye konuştu.
[h=3]5 MAHALLE BAKKALININ BORCLARINI ODEDİLER[/h] İki kadını goren ve yaşanan olaya şahit olan mahalle sakini Emin Sevinc, 06 plakalı bir aracla geldiklerini, borcları odediklerini ve aynı zamanda 5 ayrı bakkalın daha veresiye defteri borclarını odediğini soyledi. Emin Sevinc, "Başka mahallede 5 bakkalın veresiye defterini odemişler. Bizim mahalle, aşağı mahalle, ondan aşağı mahalle, 5 tane mahallenin bakkalın parasını odemişler gitmişler" şeklinde konuştu.
[h=3]BORCLARI ODENEN MAHALLE SAKİNİ OLAYI ANLATTI[/h] Mahalle sakini Kadir Koksal (40), "Mahallemize iki tane kadın geldi. Bakkaldaki butun borcları kapatıp gittiler. Allah kendilerinden razı olsun. Vesile olanlardan Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. Bakkala olan veresiye borcu odenen Halil Ok (74), "2 tane kadın gelmiş. Bizim borcları kapatmış gitmiş. Allah'a şukur borcumuz yok" dedi.
Bakkala olan borcu odenen Cesur Kasımoğlu (37), "Mahalleye televizyonda olduğu gibi geldi birkac vatansever, hayırsever, vatandaşın borclarını odedi gitti. Benim de borcum vardı. Odemiş gitmiş" şeklinde konuştu. Bakkala olan borcu kapanan Tahir Sert (40), "2 kadın geldi. Sordu bana, 'Yardım edeceğiz fakirlere' dediler. 'Bakkal nerede?' dediler ben de burayı tarif ettim. Buraya gelmişler kapatmışlar borcları. Allah razı olsun. Evet benim de borcum kapandı. Bin TL'ye kadar borcum vardı" diye konuştu. Mahalle bakkalına borcu olan Halit Dağ (28) ise, "Bizim Kadir'in bakkala borcumuz vardı. 2 tane hayırsever kadın gelmiş odemişler borcumuzu. Allah razı olsun. Şimdi borcum yok silinmiş" dedi.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Gizemli yardımsever Robin Hood, Ankasaray'da yardım yaptıkları mahalleli tarafından goruntulendi