Var olan bir teoriye gore Dunya ’nın oluşumu buyuk gezegenlerin carpışmasıyla oluştu. Rastgele carpışan buyuk gezegenlerin dunyamızı oluşturduğu duşunulurken Kopenhag Universitesi carpıcı bir iddia ortaya attı. Dunyanın nasıl oluştuğuyla ilgili calışma yapan Martin Schiller, Dunya'nın kozmik tozun birikmesiyle gezegenlerin oluştuğunu soyledi. Araştırma sonucunda ortaya yeni bir teori ve alternatif cıktı.
[h=2]Dunya, biriken tozlarla bir anda meydana geldi:[/h]
Araştırmacılar, gezegenlerin kozmik toz birikmesi yoluyla oluştuğu teorisinin kanıtlarına dayanarak aynı surecin evrende başka yerlerde gercekleşebileceğini savunuyor. Calışmanın baş yazarı Docent Martin Schiller, bu konu hakkında yaptığı acıklamada: "Diğer bir fikirse aslında her şeyin tozdan başladığı fikri. Milimetre boyutlarındaki nesnelerin hepsi bir araya geliyor, resmen genişleyen cismin uzerine yağıyor ve bir cırpıda gezegeni oluşturuyor. Dunya'nın bir anda oluşması cıkarımı, yalnızca Guneş Sistemi icin ilginc bir konu değil. Bu durum, aynı zamanda evrenin başka yerlerinde gezegenlerin oluşmasını değerlendirme konusu icin de oldukca onemli" ifadelerini kullandı.

Calışmanın arkasındaki araştırmacılar, bu kırılgan goktaşı tipindeki tozun, Guneş Sistemi'nin toplu bileşmesine bağlı olarak oluştuğunu savunuyor. Bu gibi tozların, buyuyen Guneş!e gazla aktarıldığı ve birleştiği ifade edildi.
Yapılan araştırmanın ışığında, şimdiye kadar bilimsel olarak kanıtlanmış olan demir izotoplarının en hassas olcumleri belirlendi. Farklı meteorlarda izotopik karışımı inceleyen araştırmacılar Dunya'dakine benzer bir bileşime sahip sadece bir tur meteoritik malzeme buldular: CI kumlu goktaşları. Schiller, Dunya'nın oluşumunun yaklaşık beş milyon yıl surduğunu ve gezegenimizin CI kumlu goktaşları sayesinde oluştuğunu savundu. Araştırmacılar, Dunya'nın demir cekirdeğinin de bu yontemle oluştuğunu tahmin ediyor.