Kayseri'de bu yıl 15'incisi duzenlenen 'Turk Dunyası ve Akraba Toplulukları Tarım Fuarı'nda sergilenen yerli ve milli elektrikli traktor, ciftcilerin yoğun ilgisini gordu.
Kayseri'de tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gosteren firmaların yer aldığı fuar, duzenlenen torenle acıldı. Fuarın acılış toreninde konuşan Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık Muduru Mustafa Şahin, Kayseri'nin sanayi ve tarım kenti olduğunu belirterek, "Turkiye'deki en onemli et uretim merkezlerinden olan Kayseri'de gectiğimiz yıl 35 milyon kilogram et ureterek ulkemiz ekonomisine ciddi bir katkı sağlandı. Kayseri yumurta uretiminde de cok iyi bir noktada, Turkiye'den ihrac edilen her 3 yumurtadan biri Kayseri'den gitmektedir" dedi.
[h=3]BOL BOL FOTOĞRAF CEKTİRDİLER[/h] Kayseri ve cevre illerden cok sayıda ciftcinin katıldığı fuarda, en cok ilgiyi yerli ve milli elektrikli traktor gordu. Fuara katılar ciftciler, ağustos ayında ureticiyle buluşması planlanan traktorle bol bol fotoğraf cektirdi. Yerli traktorun 45 dakikada şarj ile 7 saat calıştığı belirtildi.
[h=3]"MAZOT DERDİNDEN KURTULACAĞIZ"[/h] 60 yıldır ciftcilik yaptığını ve uzun yıllardır traktor kullandığını belirten 71 yaşındaki Cuma Aslan "Cumhurbaşkanımıza cok teşekkur ediyorum. Mazot derdinden kurtulacağız. Ulkemiz icin cok onemli bir uretim. İnşallah bende elektrikli traktorden alacağım" dedi.
Kaynak: DHA