Dokuz kurbandan beşinin Turk olduğu saldırıdan yaralı kurtulan Muhammet, "İceri girer girmez yan taraftakilere ateş acıp bize yoneldi. Yemek yiyorduk, ilk gorduğu kişinin başına sıktı. Sonra hepimize sıktı" diyerek yaşadıklarını anlattı.
Almanya'da tum dunyayı sallayan bir katliam yaşandı. Dunya ise bu katliamı 18 dakika sonra duydu. Saatler 02.02'yi gosterirken uluslararası haber ajansı Reuters 'son dakika' koduyla saldırıyı duyurdu. Almanya'nın batısındaki Hanau kentindeki iki saldırıdan ilki, kent merkezindeki bir mekanda gercekleşti.
[h=3]DOKUZ EL SİLAH SESİ DUYULDU[/h] Gorgu tanıkları, Heumarkt Mahallesi'ndeki nargile kafeye gercekleştirilen ilk saldırıda sekiz dokuz el silah sesi duyulduğunu aktardı. Midnight isimli nargile barına girip ateş acan saldırgan, daha sonra kentin Kesselstadt mahallesindeki başka bir mekana yoneldi.
[h=3]BİR BAŞKA KAFEYE DAHA SALDIRDI[/h] Koyu renkli bir aracla yaklaşık 2,5 kilometre mesafe kat eden saldırgan, Kesselstadt mahallesindeki bir başka nargile kafede silahını yeniden ateşledi. Olay yerine polisler gelirken, sosyal medyada yayınlanan video kaydında onlarca ambulansın yer alması dikkat cekti. İlk acıklamada sekiz kişinin saldırganın silahından cıkan kurşunlarla yaşamını yitirdiği duyuruldu. Saatler sonra yaralılardan birinin daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı 9 oldu.
[h=3]YARALI OLARAK KURTULAN TURK O ANLARI ANLATTI[/h] Saldırıdan yaralı halde kurtulan Muhammet isimli bir Turk, Arena Bar isimli mekanda eğlenirken dışarıdan beş altı el silah sesi duyduğunu anlattı. Muhammet, "Sonra saldırganı iceri girerken gordum. Yan taraftakilere ateş acıp bize yoneldi. Yemek yiyorduk, ilk gorduğu kişinin başına sıktı. Sonra hepimize sıktı. Duvarın arkasına saklandım, kacarken omzumdan vuruldum. Yere duştuğumde altımda bir başka yaralı daha vardı. Bu sırada biri daha uzerime yığıldı. Başkaları da yine ustumuze duştu. Altımdaki yaralı bana 'Kardeşim, dilimi hissedemiyorum, nefes alamıyorum" dedi.

Almanya'daki ırkcı saldırıyla ilgili Turk iş insanı: Polis saldırıyı onceden biliyordu Almanya Başbakanı Merkel: Saldırının perde arkasını netleştirmek icin her şey yapılıyor Almanya'daki saldırgan, saldırıdan once duvara kendi web sitesinin adını yazmış Son dakika: Almanya'nın Hanau kentinde iki ayrı nargile kafe silahla tarandı: 5'i Turk 9 kişi yaşamını yitirdi Almanya'da 5 Turk'un can verdiği saldırının failinin kimliği belli oldu Almanya'da 5 Turk'un can verdiği nargile kafe saldırılarının arkasından ırkcılık cıktı Mevlut Cavuşoğlu Almanya'daki saldırıya ilişkin: Irkcı motifli bir saldırı Son Dakika: Almanya'da nargile kafelere duzenlenen saldırılarda Turk vatandaşlar da hayatını kaybetti Hanau nerede? Hanau nufusu kac? Hanau konumu ve haritası! Hanau saldırısı nedir? [h=4]Haber Videosu[/h]: Almanya'da meydana gelen ırkcı saldırıdan yaralı olarak kurtulan Turk vatandaşı o anları anlattı