Kahramanmaraş'ta 20 yıl once satın aldığı evine yol problemi nedeniyle ulaşamayan vatandaş, 8 yıl once başlattığı hukuk mucadelesini kazandı.
Dulkadiroğlu ilcesi Dereli Mahallesi'nde ikamet eden 59 yaşındaki Selim Tumer, cocukları icin 20 yıl once bir ev satın aldı. Satın aldığı evin yolu olmadığı icin yetkili mercilere muracaat eden ancak sonuc alamadığını one suren Selim Tumer ile komşuları arasında, o yıllarda gerginlik cıktı. Yaşadıkları sıkıntıyı komşularıyla cozemeyen Selim Tumer, durumu yargıya taşıdı. 8 yıl sonunda tamamlanan yargı surecinin ardından yolun acılma kararı icra yoluyla uygulandı.
[h=3]CALIŞMALAR SIRASINDA SİNİRLER GERİLDİ[/h] İş makinesinin calıştığı sırada cevrede bulunan ve daha once aralarında gerginlik olduğu iddia edilen komşular yine karşı karşıya geldi. Sinirlerin gerildiği calışmada, olay yerinde hazır bulunan jandarma ekipleri yaşanabilecek olumsuzlukların onune gecti.
[h=3]"TAZMİNAT DAVASI ACACAĞIM"[/h] Selim Tumer ve ailesi yolun acılmasıyla birlikte 20 yıl once satın aldıkları evin yeniden inşasına başlayacaklarını soylediler. Bu olayda yaşanan ihmaller karşısında ilgili birimler ve yetkililere yonelik maddi manevi tazminat davası da acacağını belirten Tumer, "Ben 8 yıldan bugune hukuk mucadelesi veriyorum. Benim yasal olarak 2 adet yolum olmasına rağmen ikisini de kullanamayıp evime gidemiyorum. İlgili kurumlara dilekcelerimizi verdik ancak bir sonuc alamadık. Mağdur olan hep biz oluyoruz. Bugun ise her iki dosyayı birleştirip yolumuzu kendi imkanlarımızla acıyoruz. Ben bu evi 20 yıl once satın aldım ve resmi kurumlarda dilekcem mevcuttur. BİMER ve CİMER'e başvurdum. Ben bu yolu actırdıktan sonra evimi oğluma vereceğim. Torunum icin burayı yıktırıp iki katlı ev yaptıracağım. Hukuk mucadelem daha bitmedi ve Anayasa Mahkemesi'ne kadar gidip tazminat davası da acacağım" diye konuştu.
Calışma sırasında davayı kazanan Selim Tumer ve ailesiyle tartışan komşu aile ise soruları yanıtsız bıraktı.
Kaynak: İHA
20 yıl sonra evinin yolunu icrayla actırdı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- 20 yıl sonra evinin yolunu icrayla actırdı