Ağrı merkezde yaşayan Şukran- Nihat Aydemir ciftinin 7 cocuğundan 6'ncısı Leyla, 15 Haziran 2018'de dedesinin yaşadığı Bezirhane koyunde kayboldu. Gunlerce aranan, tum Turkiye'nin bulunması icin seferber olduğu Leyla'nın, 18 gun sonra koye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkisinde su icinde, yuzustu duran cansız bedeni bulundu. Davaya bakan mahkeme heyeti, gecen yılın Aralık ayında, 2 tutuklu sanıktan, baba Nihat Aydemir'in kuzeni Mehmet Ali Aydemir'in adli kontrol şartıyla tahliyesine, kardeşi Yusuf Aydemir'in ise tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 21 Şubat'a erteledi. 7 sanığın yargılandığı Ağrı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen dava kapsamında, gizli tanığın verdiği ifade ortaya cıktı.
[h=3]"LEYLA'YI ARIYOR GİBİ GOZUKTU"[/h] Gizli tanığın, verdiği ifadede, şunları soylediği oğrenildi:
"Olay anında ben koy icinde dolaşıyordum. Leyla, evinin onunde ve Yusuf'un yanındaydı, 'U.' denilen kucuk cocuk da oradaydı. Bir sure sonra sadece Yusuf'un yanında U. vardı. Yusuf, kendi evlerinin karşısındaki evin ahşap kapısına yaslanmış, elleri cebinde tedirgin hareketleri ile cevreyi kontrol ediyordu. Sonra anne Şukran dışarı cıktı, Leyla'yı sordu. Yusuf, kızın annesine koy icine doğru gittiğini soyledi, Şukran da koy icinde cocuğunu aramaya başladı. Bu işi kim yapmış, kimler yardım etmiş; bilmiyorum, gormedim ancak Leyla kaybolmadan once Yusuf'un yanındaydı. Kucuk kızın kaybolmasından sonra başlatılan aramalara ben de katıldım, Yusuf sanki anahtarlarını duşurmuş gibi bir yere bakarak arıyordu. Yani arama yapıyor gibi gozukmek icin boyle davrandığını duşunuyorum. Leyla'nın kaybolduğu haberinden sonra Yusuf sarhoş gibiydi, cokmuş haldeydi. Cocuğa bir şey olmayacağını, koy icinde bir yerde olduğunu soyleyip bu halde olması, onun Leyla'nın kaybolmasından dolayı bu halde olmadığını gosteriyordu cunku telaş yapanlara 'Sakin olun' diye soyluyordu."
[h=3]"KARDEŞLER ARASINDA HUSUMET VARDI"[/h] Gizli tanığın ayrıca Leyla'nın, Nihat'ın en sevdiği kızı olduğunu belirterek, "Yusuf ile baba Nihat arasında bazı nedenlerle husumet bulunduğuna dair duyumlar vardı" dediği oğrenildi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Ağrı'da 15 Haziran 2018'de Ramazan Bayramı dolayısıyla ailesiyle dedesini ziyarete gittiği Bezirhane koyunde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in bulunması icin calışma başlatılmıştı. Kucuk kızın cesedi, 18 gun sonra koye 2 kilometre mesafede, kent merkezine giden yolun yakınında akarsu kenarındaki ağacların arasında bulunmuştu.
[h=3]İDDİANAME[/h] Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Leyla Aydemir'in olumunden sorumlu tutulan baba Nihat Aydemir'in kuzeni Mehmet Ali Aydemir ve kardeşi Yusuf Aydemir'in de aralarında olduğu 7 sanık hakkında 'cocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten oldurme' sucundan ağırlaştırılmış muebbet ve 'iştirak halinde kişiyi hurriyetinden yoksun kılma' sucundan da 14'er yıla kadar hapis cezası verilmesi isteniyor.
Davaya bakan mahkeme heyeti, gecen yıl aralık ayında 2 tutuklu sanıktan Mehmet Ali Aydemir'in adli kontrol şartıyla tahliyesine, Yusuf Aydemir'in ise tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 21 Şubat'a ertelemişti.
Leyla Aydemir'in oldurulmesine ilişkin davanın gorulmesine yarın devam edilecek.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Leyla'nın olumuyle ilgili davada gizli tanığın ifadesi ortaya cıktı