Corum'da sokak ortasında tartıştığı eski eşi Meryem U. (39) ve akrabası Nurcan U.'yu (38) bıcaklayarak ağır yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Erdal Eker'in (39) 'kasten oldurmeye teşebbus' suclaması ile yargılanmasına başlandı. Hakim karşısına cıkan Eker, kendisine bağlanma buyusu yapıldığını iddia ederek "Bu buyu yuzunden hayatım karardı?" dedi.
Olay, 26 Ekim 2019 tarihinde Kale Mahallesi Milonu Caddesi'nde meydana geldi. Akrabası Nurcan U., ile alışverişten donen Meryem U., sokakta 8 yıl once boşandığı Erdal Eker, ile karşılaşınca aralarında tartışma cıktı. Tartışmanın buyuyup kavgaya donuşmesi uzerine Erdal Eker, elindeki bıcakla iki kadını vucutlarının ceşitli bolgelerinden defalarca bıcaklayıp yaraladı. Meryem U., ve Nurcan U., kanlar icinde yere yığılırken, Erdal Eker ise kactı. Cevredekilerin ihbarı uzerine gelen sağlık gorevlilerince ilk mudahalesi yapılan 2 kadın, Hitit Universitesi Erol Olcok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun Bakım Unitesi'ne sevk edilen Meryem U., ve Nurcan U., tedavi altına alındı. Kacan Erdal Eker, kısa sure sonra polis merkezine gidip, teslim oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edilen şupheli, cıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
[h=3]"BANA ZAMAN ZAMAN CİNLER GELİYOR"[/h] Erdal Eker hakkında 'kasten oldurmeye teşebbus' suclamasıyla dava acıldı. Corum 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davada ilk kez hakim karşısına cıkan Erdal Eker, 2006 yılında evlendiğini ve cocukları olduğunu belirterek, "Bana bağlanma buyusu yapıldı, hatta sacımdan sakalımdan da tuyler alındı. Bana tılsımlı yemekler dahi yedirmişler, bu buyulerden sonra ben 8 yıl boyunca kilitlendim. Yerinde duramayan bir insan oldum. Aynı tılsımlı yemeklerden babama da yedirmişler ve şu an babam cok hasta durumda. Ayrıca 5 yıl boyunca bana cocuğumu gostermediler. Ben olayın olduğu gun onlara, 'bana yaptırdığınız buyuleri geri cekin' dedim. Sonra tartışma cıktı, ben arbede sırasında arkamdan darbe alıp yere duştum. Sonra ayrıldığım eşim ve yanında bulunan kişi bıcaklanmış ve ben kimin bıcakladığını da bilmiyorum. Karakola giderken elimde kanlı bıcağı gordum. Hatta parmağımın birisi de kanıyordu, bana zaman zaman cinler geliyor. Cezaevinde de intihara kalkıştım" dedi.
[h=3]"ANNENİ OLDURECEĞİM, ANNEN BENİ OKUTMUŞ"[/h] Ayrıldığı eşi tarafından defalarca bıcaklanan ve bir sure hastanede tedavi goren Meryem U., ise, kendisini bıcaklayan Erdal Eker'den şikayetci olduğunu ifade etti. Meryem U., "Kendisi eski eşimdir. 8 yıl evli kaldıktan sonra boşandık. Olay gunu ise bir yakınımızın duğunu vardı, Nurcan U., ile birlikte carşıya cıkıp, alışveriş yaptık ve eve donuyorduk. Erdal Eker, onumuzu kesti. İlk sozu 'anneni oldureceğim. Annen beni okutmuş. Cocuğumuzu 5 yıl boyunca gostermedin' dedi. Bende, 'sen cocuğunu gormeye geldin de kim engel oldu' Hem cocuğunu gormek isteseydin okula gidip, gorebilirdin? dedim. Sonra bıcağı cıkarıp bize saldırdı. Defalarca hem beni hem de Nurcan'ı bıcakladı. Sonra orada bulunanlar araya girdi ve kacıp gitti, ben bu kişiden şikayetciyim?" diye konuştu.
[h=3]"BİZİ DEFALARCA BICAKLADI"[/h] Bıcaklı saldırıya uğrayan Nurcan U., ise, "Olay, Meryem'in anlattığı gibi oldu. Alışverişe gitmiştik ve birden onumuze cıktı. Meryem'e, 'Anneni oldureceğim, bana buyu yaptırmış. Bana cocuğumu gostermiyorsun' dedi. Sonra bıcağı cıkarıp bize saldırdı. Defalarca bıcağı vucudumuzun ceşitli yerlerine sapladı. Benim ve cocuklarımın bu olaydan sonra psikolojisi bozuldu. Cezalandırılmasını istiyorum?" ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması icin duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Eski eşi ve akrabasını bıcaklayan sanık: Bana kara buyu yapıldı, zaman zaman cinler geliyor