Erzurum'da, patates verme bahanesiyle evine cağırdığı L.G'ye (39) cinsel saldırıda bulunan Demir C'ye (41) yerel mahkemece verilen 14 yıllık ceza İstinaf mahkemesinde 12.5 yıla duşuruldu. Bolge Adliye Mahkemesi 7'nci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin 'kişiyi hurriyetinden yoksun kılma' sucundan verilen 4.5 yıllık cezayı yerinde buldu. İstinaf, Demir C. hakkında katılan L.G'ye yonelik 'nitelikli cinsel saldırıya teşebbus' sucundan yargılama yapılmış ise de atılı eylemin yargılama surecinde vasıf değiştirmesi sonucunda 'basit cinsel saldırı' niteliğinde bulunduğunu belirterek 9,5 yıllık cezayı 8 yıla duşurdu.
[h=3]"EŞİNİN KAHVEDEN ARKADAŞIYIM"[/h] 26 Ekim 2018'de Palandoken ilcesindeki Yunus Emre mahallesinde meydana geldi. Demir C, L.G'nin evine gidip, kapısını caldı. Demir C, kapıyı acın L.G.'ye "Ben eşinin kahveden arkadaşıyım. Eşinin haberi var. Benim az ilerideki evimde cuvalda patatesler var, gelip patateslerden al" dedi. L.G. ile birlikte eve giden Demir C, kadın girer girmez kapıyı kilitledi ve L.G.'ye cinsel saldırıda bulundu. Bu sırada L.G, Demir C.'den kurtulmayı başarıp koşarak evine dondu ve durumu eşine anlattı. Eşiyle hastaneye giden L.G, vucudundaki izleri kontrol ettirip darp raporu aldı. Olayın ardından L.G, polise gidip şikayetci oldu. Soruşturma başlatan polis ekiplerince gozaltına alınan Demir C, 27 Ekim'de, sevk edildiği adliyede cıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gonderildi.
Olayla ilgili 4'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde acılan dava, eylemin, 'nitelikli cinsel saldırıya teşebbus' sucunu oluşturabileceği gerekcesiyle, gorevsizlik kararı verilerek, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gonderildi.
[h=3]14 YIL CEZA VERİLDİ[/h] Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 2 Mayıs 2019'da gorulen karar duruşmasında Demir C. suclamaları kabul etmedi. Mahkeme, Demir C'yi 'cinsel saldırı' sucundan 9.5 yıl, 'cinsel amaclı kişiyi hurriyetinden yoksun kılma' sucundan 4.5 yıl olmak uzere toplam 14 yıl hapis cezasına carptırdı.
[h=3]"BANA KOMPLO YAPILDIĞINI DUŞUNUYORUM"[/h] Sanık avukatının karara itirazı uzerine dosya, Bolge Adliye Mahkemesi'nde yeniden ele alındı. 7'nci Ceza Dairesi'nce dinlenen Demir C, ifadesinde yine suclamaları kabul etmeyerek, "Ben L.G'nin evine daha oncede patates bırakmıştım. Olay tarihinde de eşi beni aradı, evlerine yeniden patates bırakmamı istedi. Bunun uzerine ben evinin girişine patates bıraktım. Kesinlikle L.G'yi cinsel bir amacla kendi evime goturmedim. Cinsel nitelikte bir davranışım olmadı, kendisine dokunmadım. Bana komplo yapıldığını duşunuyorum" dedi.
[h=3]"UZERİME SALDIRDI, DİRENDİĞİM İCİN GİYSİLERİMİ CIKARTAMADI"[/h] Mağdur L.G. ise mahkemeye verdiği ifadede olayı şoyle anlattı: "Sanık evimize geldiğinde bana eşimin patateslere bakmamı, beğenirsem almamı soylediğini iletti. Ben sanığın kız kardeşini tanıdığım icin herhangi bir kuşku duymadım. Patatese bakmak icin sanığın oturduğunu soylediği harabe nitelikteki eve gittim. Evde başka bir kimse yoktu. Girer girmez sanık kapıyı kilitledi, sonra birden uzerime saldırdı. Beni surukleyerek evin giriş bolumunden salona kadar goturdu. Kurtulmak icin elime gecirdiğim terlik, supurge ve benzeri şeylerle direnmeye calıştım. Direndiğim icin giysilerimi cıkartamadı. Elinden kurtularak eve dondum. Sanığın evine girdikten sonra bu arbede yaklaşık 15 dakika surdu. Sanıktan şikayetciyim cezalandırılmasını istiyorum."
[h=3]CEZASI 1,5 YIL AZALDI[/h] 7'nci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin 'kişiyi hurriyetinden yoksun kılma' sucundan verdiği 4.5 yıllık cezayı yerinde bularak avukatın istinaf başvurusunu reddetti. 7'nci Ceza Dairesi, Demir C. hakkında katılan L.G'ye yonelik 'nitelikli cinsel saldırıya teşebbus' sucundan yargılama yapılmış ise de atılı eylemin yargılama surecinde vasıf değiştirmesi sonucunda 'basit cinsel saldırı' niteliğinde bulunduğunu belirterek 9,5 yıllık cezayı 8 yıla duşurdu ve sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.
4.5 yıllık ceza İstinaf Mahkemesi'nde kesinleşirken, 8 yıllık ceza ise Yargıtay'da kesinleşecek ya da bozulacak.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: 'Eşinin arkadaşıyım' deyip evine cağırdığı kadına cinsel saldırıda bulunan adamın cezası duşuruldu
'Eşinin arkadaşıyım' deyip evine cağırdığı kadına cinsel saldırıda bulunan adamın cez
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- 'Eşinin arkadaşıyım' deyip evine cağırdığı kadına cinsel saldırıda bulunan adamın cez