Anadolu Ajansı (AA) Editor Masası'nda eğitim gundemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, atama bekleyen oğretmenler icin mujdeli bir haber verdi. Bakan Selcuk, bu yıl 20 bin ek oğretmen ataması yapılacağını soyledi.
Bakan Selcuk'un acıklamalarından satır başları:
"Cocuğa ozel deneme sınavı yapılabiliyor. Her şey kişiye ozel. Dunyada 2-3 ulkede varsa biri Turkiye'de. Tukiye'de ders anlatma konusunda yetkin oğretmenleri sectik. bize tum derslerin video kutuphanesini oluşturun dedik. İstediği oğretmenden her dersi en iyi şekilde alabilsin. Her cocuğa 3 GB hediye verdik. Tum konuları istediği kadar tekrar edebilecek.
Kişiye ozel test oluşturuyor. Oğrenciye ozel bir sınav yapabiliyor. Akıllı sistemin uygulandığı lokal bir calışanlar var. Bu bana uyar diye cıkartma yapıştırdık. Okullar bilgilendirildi. Pilotları yapıldı. Bunun tanıtımını yaptık. Şimdi anne babalara calışmalar yapıyoruz.
Elazığ'da deprem oldu. Bu sistem uzerinden bu cocukların eğitimini sağlayabiliyoruz. Bunu da gunluk olarak takip ediyoruz. Cizgi filmler, ders destek sistemleri, oğretmenler icin ucretsiz sertifika programları var.
[h=3]"20 BİN EK ATAMA GELECEK"[/h] Tabi gencler universiteleri, fakulteleri bitiriyorlar. Bir beklentileri var iş ile ilgili. Biz de bu konuda son derece buyuk derecede bir gayret sarf ediyoruz. Ben Cumhurbaşkanımıza cok ozel bir teşekkur borcluyum. Bu donem inşallah 20 bin ek atama gelecek.
Bir 20 bini gecenlerde ilan etmiştik, bir 20 bin daha gelecek. Bunların donemleri var. Bugun ilkbahar ve cemre duştu. Biz de bir mujde vermiş olduk. Aslında 2020 yılı 20 bin ile sınırlıydı, ekonomideki iyileşme neticesinde bir 20 bin daha geldi. Bu bizi cok mutlu etti.
[h=3]"DEPREM BOLGESİNDE PAZARTESİ OKULLARI ACACAĞIZ"[/h] Depremin olduğu ilk gun oradaydık ve sahayı tumuyle kontrol altına alıp, fiziksel sağlık ihtiyacı icin anlık ulaşım sağlandı. Bolgeyi dolaşarak, halkın toplandığı alanlara ulaşarak bunların hepsini AFAD'ın takibinde yapıldığını gorduk. Bu beni vatandaş olarak da mutlu etti. Eğitim acısından baktığımızda kucuk cocukların rehabilitasyonunu sağlamış olduk. Okullarımız barınma yeri haline geldi. Beslenme konaklama tedbirleri alındı. Okul bahcelerine cadırlar kuruldu. Okul bir toplanma alanı.
Bizim ekiplerimiz tum okullarımızı gece yarısından itibaren denetlenmek uzere ziyaret edildi. Hangi okulda ne var ne yok on notlar aldık. 30 civarı okul binamız hasarlı olduğu icin o okullarda eğitim yapılmamasına karar verdik. Cocukların bir calışma ortamına ihtiyacı var. Yardımcı kaynaklara desteklere ihtiyacı var. Tum bu ortamlar bu cocuklar icin sağlandı. O kadar cok gonullu oğretmen var ki... Binlerce talep geldi oğretmenlerden bizde destek olmak istiyoruz diye. Onumuzdeki pazar gunu orada olacağım. Velilerimizle goruşme yapacağız. Daha başka isteğiniz var mı diye soracağız. Pazartesi gunu okulları acacağız inşallah. Toplam 11 bin oğrencimiz bazı okullarla da ilişkilendirildi. Hicbir sıkıntı yok demek doğru değil. 500 gonullu oğretmenimiz calışmalarına devam ediyor psiko destek anlamda 20 bin oğretmen ve vatandaşımıza psikososyal desek sağladık.
[h=3]"OĞRENCİLERİN YUZDE 10'U SINAVLA ALINACAK"[/h] LGS ile ilgili ikinci bir mujdeyi daha verelim. Vatandaşlarımızın şoyle bir beklentisi var. Bu sene oğrenci sayısı arttı 120 bin oğrenci devam ettiğinden oğrencilerin stresi artıyor. 'Biz nasıl gireceğiz?' diye. Biz 120 bin olarak değil yuzde 10 olarak bakıyoruz. Bu sene tum oğrencilerimizin yuzde 10'unu alacağız. Bununla ilgili bir senedir calışıyoruz. Okul okul, mahalle mahalle calışıyoruz. Bu konuyla ilgili her turlu tedbir alınıyor merak etmesinler. Yuzde 10 civarında oğrenci, sınavla girilen okullara girecek. Katılımın yuzde 10'una gore kontenjan olacak. O konuda aileler rahat olsun. 1 milyon 700 bin kişi sınava girerse 170 bini sınavla alan okullara yerleşebilir."
[h=4]Haber Videosu[/h]: Bu yıl 20 bin ek oğretmen ataması yapılacak