Muğla'nın Menteşe ilcesinde, 'Saanen' cinsi keci, dorduz doğurdu. Kecinin sahibi Rana Otcu (35), dorduz doğumla ilk kez karşılaştığını belirterek, şaşkınlık ve mutluluğu bir arada yaşadığını soyledi.
Menteşe'nin kırsal Salihpaşalar Mahallesi'nde oturan, evli ve 3 cocuk annesi ciftci Rana Otcu'ya ait 'Saanen' cinsi keci, dorduz doğurdu. Kecilerinden birinin ilk kez dorduz doğurduğunu goren Otcu, anne kecinin sutunun yetersiz gelmesi nedeniyle yavruları ahırdaki karton kutu icinde, biberonla beslemeye başladı. Yavrulara saat başı sut veren Otcu, birkac gun icinde anne kecinin sut veriminin artacağını soyledi.
[h=3]"TEK UĞRAŞIM DORDUZ DOĞURAN KECİLERE BAKMAK"[/h] 'Kecilerin sağlıklı buyumesi icin caba gosterdiğini belirten Otcu, "Buyuk ve kucukbaş hayvancılıkla uğraşıyorum. Ancak şu an tek uğraşım dorduz doğuran kecimin oğlaklarına bakmak. Anne kecinin sutu yetmediği zamanlarda biberonla yavruları besliyorum. Sağlıklı ve iyi durumdalar. Onları cok seviyorum. Bakımları icin elimden gelenin en iyisini yapmaya calışıyorum" dedi.
[h=3]"DORDUZ DOĞUMLAR BİNDE 40 ORANINDA GORULUYOR"[/h] Muğlalı veteriner hekim Yusuf Kayacık ise "'Saanen' cinsi kecilerde, ikiz ve ucuz doğumlar oluyor. İkizlik oranı yuksek olan bir ırk. Dorduz doğumlar ise binde 40 oranında goruluyor. Cok fazla karşılaşılmaz. Hayvanın iyi beslenilmesiyle de alakalı. Anne keci icin dort yavruyu beslemek zordur. Burada aileye de iş duşuyor. İyi gozlem altında tutulması gerekiyor" diye konuştu.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Kecisi dorduz doğurdu