ABD merkezli teknoloji devi Google tarafından piyasaya surulen Androidişletim sistemi, bugun akıllı telefon sektorunun hakimi konumunda. Bugun pek cok akıllı telefon ureticisi, Google tarafından yayınlanan Android işletim sistemini ya doğrudan ya da ozelleştirerek muşterilerinin hizmetine sunuyor. Şu an icin guncel olarak Android 10 kullanılırken yaz aylarında Google, Android 11'i tuketicilerin beğenisine sunacak.
Pek cok kullanıcı, henuz Android 10'a bile sahip olamadı. Ancak Google, coktan Android 11 ile ilgili calışmalarını başlattı ve geliştirici onizleme surumunu yayınladı. Şimdi ortaya cıkan bilgiler ise Google'ın, Android 11'le birlikte tuketicilere yeni bir muzik kontrol bolumu sunacağını gosteriyor.

Android 11 hem kullanıcılar hem de geliştiriciler icin faydalı ozelliklerle gelecekler. Bugune dek ortaya cıkan bilgilere gore tuketiciler, Android 11'de daha guvenli ve gizliliği daha fazla onemseyen bir işletim sistemi ile karşılaşacaklar. Ancak Google'ın yapacağı geliştirmeler bu kadarla sınırlı kalmayacak. Android 11'in arayuzunde de bazı belirgin değişikliklerin olacağını da acıkca soyleyebiliriz. Android 11'le sunulacak muzik kontrol paneli de bu değişikliklerden bir tanesi olacak.
Google tarafından hazırlanan ve Android 11'le tuketicilerin hizmetine sunulacak olan yeni muzik kontrol paneli, Hızlı Ayarlar bolumune eklenecek. Boylelikle kullanıcılar, ust uste gelen bildirimlerle aşağılarda kalan muzik oynatıcısına daha kolay ulaşabilecekler.
[h=2]Android 11'in yeni muzik kontrol paneli boyle gorunuyor[/h]
Google tarafından piyasaya surulen stok Android 10, bir muzik kontrol paneli iceriyordu ancak telefona bildirim geldikce soz konusu panel, aşağı doğru iniyordu. Google, bu sorunun ustesinden gelebilmek adına boyle bir değişikliğe gitti ve muzik kontrol panelini genel anlamda değiştirdi. Artık kullanıcılar, hızlı ayarlar menusunu acarak muzik calara doğrudan erişebilecekler.
Aslına bakacak olursanız mevcut muzik oynatıcılar zaten bildirim panelinde yer alıyor ve Samsung gibi pek cok uretici, muzik caları bildirim panelinin en ustune sabitleyerek kolay bir kullanım sunuyor. Ancak stok Android arayuzunde muzik calar, yeni bildirim geldikce panelin aşağılarına iniyor.