Onceki akşam sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Fethi Cağıl isimli bir kullanıcı tarafından paylaşılan video bir anda sosyal medyanın gundemine oturdu. Videoda, bir kullanıcı ile 5 ayda 250 kitap okuyan 10 yaşındaki Atakan Cağıl'ın sohbet anları yer aldı. Goruntulerde, Atakan'ın felsefi kitaplar uzerine yaptığı yorumlar ise dikkat cekti.
[h=3]"İYİ BİR EĞİTİM ALMAK İCİN DESTEK İSTEDİ"[/h] 10 yaşındaki Atakan Kayalar, iyi bir eğitim almak icin destek istedi. Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu birinci sınıf oğrencisi olan Atakan Kayalar, Satranc Federasyonu Esenyurt İlce Temsilciliğinde katıldığı kurs sırasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sosyal medyadaki goruntuleri izlediğinde bir şey hissetmediğini ifade eden Kayalar, ilk gorduğunde bin civarında olan tweet sayısının daha sonra 80 bini aştığını gorunce ise sevindiğini soyledi.
[h=3]HEDEF CUMHURBAŞKANLIĞI[/h] Son 5 ayda 250 kitap okuduğunu one suren Atakan Kayalar, coğunlukla felsefe, fizik, matematik, ekonomi ve iş yonetimi alanlarında kitaplar okuduğunu anlattı. İleride psikiyatrist olmayı istediğini ifade eden Kayalar, "Mesleki hedefin dışında başka bir hedefim daha var: Cumhurbaşkanlığı." dedi.
Cumhurbaşkanı olunca eğitim sistemini değiştirmeyi istediğini dile getiren Kayalar, "Eğitim sisteminin problemi ne?" sorusuna, " 'Problem var' demedim. İlk olarak okul oncesinde saygı ve terbiye eğitimi almalı insanlar. Cunku goruyoruz orneklerini." diye konuştu.
[h=3]TEK KİŞİLİK SINIF İSTİYOR[/h] İlk okuduğu kitabın Devlet-i Aliyye, son okuduğu kitabın ise "Kucuk Prens" olduğunu anlatan Kayalar, tek kişilik sınıf istediğini soyledi. Derslerinin iyi olduğunu dile getiren Kayalar, kitap okumayan yaşıtlarına da "Kendilerini eğitmeyi oğrensinler. Kendilerini eğitsinler demedim, kendilerini eğitmeyi oğrensinler." onerisi yaptı.
Yeterli eğitim desteği alabilirse daha farklı bir yol cizmeyi planladığını da vurgulayan Kayalar, şoyle konuştu:
"İstediğim eğitim şekli tek başına olmak. Sınıfta benden başka kimse bulunmayacak. Oğretmenin bana bilgiyi en uygun şekilde aktarması bu şekilde oluyor. Sınıfta anlatım tarzında yetersizlikler var. 47 kişilik bir sınıfta gelip de bana 'Merhaba cocuğum iyi misin burada kesirler var?' diyemez. 47 cocuğa aynısını yapmaya calışsa ve hepsi bir dakika surse ders bitiyor. Okul değiştirmek istiyorum. Ayrıca gercekten iyi bir eğitim gormek istiyorum. Cunku onların oğretebilecekleri neredeyse coğu şeyi biliyorum."
[h=3]"ATAKAN TUM ZAMANINI KİTAPCILARDA GECİRİYOR"[/h] Anne Hulya Kayalar da Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin kendilerine ulaştığını anlattı. Oğlunun arkadaşlarından koparılmadan eğitim almasını istediğini belirten Kayalar, "Onlardan koparılmadan bir eğitim istiyorum. Maddi bir beklentim yok." dedi.
Hulya Kayalar, yaptığı acıklamada da eşinin bir sure işsiz kaldığını, kendisinin de calışmadığını soyledi. Bir suredir işsizlik maaşıyla gecimlerini sağladıklarını belirten Kayalar, oğlunun tum zamanını kitapcılarda gecirdiğini, ancak ona kitap almakta zorlandığını anlattı.
[h=3]"KASPAROV GİBİ OLACAK"[/h] Satranc Federasyonu Esenyurt İlce Temsilcisi Zeki Sarıkavak da Atakan ile alışveriş merkezindeki federasyon temsilciliğinde dolaşırken tanıştıklarını anlattı.
Atakan'ın satranc sporuna ilgisini gorduğunu belirten Sarıkavak, "Atakan ile ozel olarak belirli bir cercevede calışırsak kesinlikle oncelikle Turkiye şampiyonu, ardından Avrupa ardından dunya şampiyonluğuna ulaşacağına inanıyorum. Atakan cok farklı, super bir cocuk." dedi. Atakan'ı yarışmalara hazırladıklarını ifade eden Sarıkavak, "Kasparov gibi olacak." dedi.

Turkiye'nin merak ettiği deha cocuk Atakan, "Kitap okuyun" tavsiyesinde bulundu Sosyal medya, 5 ayda 250 kitap okuyan 10 yaşındaki Atakan'ı konuşuyor Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Atakan, tek kişilik sınıf istiyor