Dun akşam bir anda Turkiye'nin gundemine oturan 10 yaşındaki Atakan, okuduğu kitaplar ve sozleriyle herkesi merak ettirdi. İstanbul Avcılar'da okuyan Atakan Kayalar kitap okuma tavsiyesi verdi, fazla anlatacak hayat hikayesinin ise olmadığını ifade etti.
10 yaşındaki Atakan Kayalar'ı sosyal medyada paylaşılan goruntusuyle tanıdı. Bir alışveriş merkezinde kitaplara bakarken duşuncelerini paylaşan ve okuduğu kitaplardan bahseden Atakan Kayalar, Demiroren Haber Ajansı'na konuştu. Avcılar Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu beşinci sınıf oğrencisi Kayalar, son 5 ayda 250'den fazla kitap okuduğunu ifade ediyor.
[h=3]"FAZLA ANLATABİLECEK HAYAT HİKAYEM YOK"[/h] Kayalar, "Adım Atakan. Bu kadar. Fazla anlatabilecek hayat hikayem yok. Metafor uzmanıyım desem olmaz, beyin cerrahıyım desem olmaz, cumhurbaşkanıyım desem olmaz. Felsefeyle ilgilisin galiba dedim. Eğitim ve bireysel haklar uzerine konuşuyorduk. O an da Fethi Cağıl bir şey soyledi. Tam olarak hatırlamıyorum. Okuduğum kitaplara bakacak olursak. Kayı serisinin tamamını okudum. Nutuk okudum. Homeros İlyada okudum. Boyle buyurdu Zerduşt okudum" şeklinde konuştu.
[h=3]"İLK ONCE FELSEFE ONDAN SONRA İSE TARİH OĞRETİLMELİDİR"[/h] Okul oncesi felsefe eğitimi verilmesi gerektiğini ifade eden Atakan Kayalar, "Okuldan once ayrıca bir ahlak eğitimi, ahlak, terbiye ve saygı eğitimi verilmesi gerekiyor. Ondan sonra ise felsefe eğitimi verilmesi gerekiyor. Eskiden felsefe ve psikoloji derdim ama artık sadece felsefe diyorum. Kucuk cocuklara psikoloji oğretmekte buyuk bir sıkıntı vardır. İnsan hep kendinde bir şeyler arar. Gider şizofreniye bakar. Ben boyle miyim, ben şoyle miyim, ben oyle olacak mıyım, ben boyle olacak mıyım, benim duşuncelerim nasıl, ya ben şizofreniysem diye duşunmeye başlar. O yuzden ilk once felsefe ondan sonra ise tarih oğretilmelidir" ifadelerini kullandı.
[h=3]"KİTAP OKUYUN"[/h] Sosyal medyada kendisiyle ilgili yorum yapanlara cağrı yapan Atakan Kayalar, "Coğu insan 'seni gorunce kitaplığımın sadece sayfalardan oluşan bir yığın olduğunu fark ettim' demiş. Yapmayın. Olmaz lutfen. Kitap okuyun" şeklinde seslendi. 10 yaşındaki Atakan'ın oncelikli kitap onerileri ise Hayvan Ciftliği - George Orwell ve Kucuk Prens - Antoine de Saint Exupery.
[h=3]"COK MUTLUYUM VE GURURLUYUM"[/h] Atakan Kayalar'ın annesi Hulya Kayalar, "Şu an duygularım cok karışık. O kendini hemen ifade edebiliyor ama benim duygularım cok karışık. Bizim herhangi maddi, manevi beklentimiz yok. Sadece eğitim konusunda doğru, duzgun, sosyal arkadaşlarından koparılmadan biraz farklı eğitim alması. Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımızdan tek ricam oğlum Atakan Kayalar arkadaşlarından ayrılmadan oyle bir eğitim istiyoruz. Onun otesinde cok mutluyum. Cok gururluyum. Maddi ve manevi her turlu mutlu. Halkımızdan istediğim bu hayatının devam ettirilmesi. Tıpkı benim yaptığım şekilde" diye konuştu.
Sosyal medya, 5 ayda 250 kitap okuyan 10 yaşındaki Atakan'ı konuşuyor Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Turkiye'nin merak ettiği deha cocuk Atakan konuştu: Fazla anlatabilecek hayat hikayem yok
Turkiye'nin merak ettiği deha cocuk Atakan, 'Kitap okuyun' tavsiyesinde bulundu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●52 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turkiye'nin merak ettiği deha cocuk Atakan, 'Kitap okuyun' tavsiyesinde bulundu