‘Bugatti ’ logosuna sahip her arac, meraklısına gore ozeldir. Ancak bazı Bugatti ’ler var ki nitelikleriyle daha da ozel bir yer elde ederler. Bugatti Chiron, saatte 420 kilometre azamî hızıyla zaten muazzam hıza sahip bir araba. Ancak şirket daha da ileri gitmekte bir kusur gormedi ve saatte 489 kilometre hıza ulaşabilen Chiron Super Sport 300+ modelini uretmeye karar verdi. Sadece 30 tane uretilecek olan arabalar şimdiden tukendi.
Bugatti, Chiron Super Sport 300+ kadar hızlı olmasa da başka bir ozel arac daha uretti. Şirket, Molsheim ’daki fabrikasında şu ana kadar cıkan 250. Bugatti Chiron ’u uretti. Bu arabayla birlikte Chiron, 500 olan uretim sınırını yarılamış oldu. 250 Chiron daha uretilecek ancak bu arabaların 150 kadarı şimdiden satılmış durumda.
[h=2]Noire Sportive, mat rengiyle goz kamaştırıyor[/h]
Chiron Sport ‘Edition Noire Sportive ’ adını alan 250. Chiron, Geneva Motor Show 2020 ’de sergilenecek. Mat siyah boya, araca ismini veren ozelliklerden biri. Ayrıca ic tasarımda siyah dışında hicbir renk bulunmuyor. Bir Chiron Sport modeli olduğundan dolayı arac; 1600 beygir gucunde, 8 litrelik, dortlu turbo W16 bir motor barındırıyor. Bugatti CEO ’su Stephan Winkelmann, arabayla ilgili duşuncelerini şu acıklamalarıyla dile getiriyor:
“Atolyemizden cıkan her Chiron, teknolojik birer başyapıt. 250. arac da bunlara dahil. Kısa zamanda bu sınıra ulaşmak beni gururla dolduran inanılmaz bir başarı. Uretim surecinin ikinci yarısı icin sabırsızlanıyorum. Rekorlarla dolu bir yıldan sonra bu 250. Chiron, başarılarla dolu bir diğer yılın mihenk taşı oluyor. Uretilen her Chiron, otomobil uretme zanaatında zirvede olduğumuzun canlı birer kanıtı.”
Bugatti'nin Cenevre'de Sergilenecek Olan 250. Chiron Arabasından Ruya Gibi Gorseller
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Bugatti'nin Cenevre'de Sergilenecek Olan 250. Chiron Arabasından Ruya Gibi Gorseller