Kocaeli'nin Derince ilcesinde yaşayan Elif Soylu, babasının telefonuna gonderilen link uzerinden verdiği cep telefonu siparişi yerine cinsel icerikli solusyon gonderilince soluğu poliste aldı.
Elif Soylu, babasının telefonuna mesaj yoluyla gonderilen linki actığında, piyasa değeri yaklaşık 4 bin TL olan cep telefonunun 199 TL'ye satıldığını gosteren reklamla karşılaştı. "Sipariş vermek icin tıklayın" yazısı da bulunan link uzerinden telefon satın almak icin başvuru formu doldurdu. Daha sonra Soylu'yu arayan kimliği belirsiz bir kişi, adres bilgisini aldı, siparişin onayladığını soyledi. 3 gun sonra ise evine kargo ile paket geldi. Ancak paketten cep telefonu yerine cinsel icerikli solusyon cıktı. Elif Soylu, hemen polis merkezine giderek, başından gecenleri anlattı. Buradan Tuketici Hakem Heyeti'ne yonlendirilen Soylu'ya, faturası olmadığı icin işlem yapılamayacağı soylendi.
[h=3]"YASAL BİR FİRMA OLDUKLARINI SOYLEDİLER"[/h] Elif Soylu, "Babamın cep telefonuna gelen mesajda, 199 liraya akıllı telefon verdikleri yazıyordu. Ben de form doldurdum. Telefonla beni arayıp, 'Akıllı telefonu 199 liraya veriyoruz. Siparişinizi onaylıyor musunuz?' dediler. Ben de onayladığımı soyledim. Sonrasında ise telefon yerine solusyon gonderdiler. 199 lira cazip geldi, telefona da ihtiyacımız olduğu icin sipariş verdik. Telefondaki kişiye 'Dolandırıcılık falan olmasın?' diye sordum. Bana yasal bir firma olduklarını, kendilerine her şekilde ulaşabileceğimi soylediler" dedi.
[h=3]"AĞABEYİM DOLANDIRICI OLDUKLARINDAN ŞUPHELENİNCE VAZGECTİ"[/h] 'Dolandırıcılardan şikayetci olmak istediğini ancak kimsenin kendisine yardımcı olmadığını one suren Elif Soylu, şunları kaydetti: "Karakola gittim. Oradaki yetkililer bana, Tuketici Mahkemesi'ne gitmem gerektiğini soylediler. Derince Kaymakamlığı Tuketici Mahkemesi'ne başvurdum. Onlar da fatura olmadığı icin işlem gercekleştiremeyeceklerini soylediler. Ben mağdur oldum başka insanlar da mağdur olmasın. Ben ağabeyime de soylemiştim. Ağabeyim 'Ben de sipariş veririm' dedi. Sonra dolandırıcı olmalarından şuphelenip, vazgecti" şeklinde konuştu.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: İnternetten telefon siparişi veren kadına cinsel icerikli solusyon gonderdiler