Akıllı telefon ve teknoloji dunyasının en buyuk şirketlerinden bir tanesi olan ABD merkezli Apple'ın; iPad, AirPods ve Apple Watch uretiminin bir kısmını Cin dışına cıkaracağı yonunden bilgiler ortaya cıktı. Şirketin, bu urunlerini ureteceği yeni ulke Tayvan olacak.
Yerel kaynaklarda Apple ’ın, MacBook Air ve MacBook Pro ’nun birleştirme aşamasını da Tayvan ’a kaydırabileceği yonunde haberler bulunuyor. Haberi ortaya atan Taiwan News, tedarik zinciri haberleri konusunda da oldukca guvenilir.
[h=2]Apple uretimine Corona virusu etkisi[/h]
Taiwan News ’ta yer alan habere gore Apple, tedarik zincirindeki kaynaklarını coğrafi olarak ceşitlendirmeyi duşunuyor. Bunun sebebi ise Apple ’ın uretimini oldukca ciddi bir şekilde etkileyen Corona virusunun (COVID-19) yayılması. Ayrıca şirket, Tayvan ’daki uretim payını da kademeli olarak artırmayı planlıyor.
Bu senenin ilk ceyreğinde Cin ’deki uretim hattının en az ucte birinin boşta olacağı ve şubatın sonundan once normal uretim seviyesine donmenin imkÂnsız olacağı tahmin ediliyor. Buna ek olarak martın ilk on gununde de uretimin normal seviyeye ulaşmasına şupheli yaklaşılıyor.

Cin ’deki uretimin tekrar ne zaman normal haline doneceği konusuysa virus salgınının daha ne kadar sureceğine bağlı. WHO ’nun dun yayınladığı raporlarına gore 24 saat icerisinde 1.909 yeni vaka gercekleşirken 98 olum meydana geldi. Şu an resmi rakamlara gore olu sayısı 2 bin 12 ’ye ulaşmış durumda ve Cin ’deki risk değerlendirmesi hÂl 'cok yuksek' seviyesinde.
Apple, bu konuyla ilgili olarak yaptığı acıklamada “Şu anda ve her zaman olduğu gibi asıl onceliğimiz; Cin ’deki calışanlarımızın, tedarik zinciri ortaklarımızın, muşterilerimizin ve tedarikcilerimizin sağlığı ve guvenliğidir” ifadelerini kullanmıştı. Şu an ucuncu parti kaynaklar tarafından yapılan tahminlerde Apple ’ın, akıllı telefon satışlarında son beş senedeki en duşuk seviyeyi goreceği, giyilebilir teknolojide ise %16 ’lık duşuş yaşayacağı ongoruluyor.