İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer Belediyesi ziyaretinde yaptığı mazbata esprisi odadakileri gulumsetti.
İstanbul Buyukşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29'ncu ilce belediyesi ziyaretini Sarıyer'e yaptı. Sarıyer Belediye Başkanı Şukru Genc, bina girişinde karşıladığı İmamoğlu ve ekibini, makam odasında ağırladı.
[h=3]MAZBATA ŞAKALAŞMASI[/h] Ağırlamada, İmamoğlu ile Genc arasında renkli diyaloglar yaşandı. İmamoğlu'nun, "Başkanım, sen 3 donemde 3 mazbata, ben, bir donem ve 2 secimde 3 mazbata…" sozleri hem Genc hem de odada bulunanlar tarafından kahkahalarla karşılandı. İmamoğlu, Genc'in, "Aldığınız ilk mazbatayı saklıyor musunuz" sorusuna, "Duruyor tabi. Verir miyim? Esas mazbata o. Yan yana asılı ikisi. Arasında fotoğraf cektirenler oluyor" yanıtını verdi.
[h=3]"39 BELEDİYE GEZEN BAŞKA BELEDİYE BAŞKANI VAR MIDIR?"[/h] Sarıyer ziyaretiyle 29'ncu ilce belediyesi ziyaretini gercekleştirdiklerini belirten İmamoğlu, "İddia edelim ki; gorevinin hemen hemen ilk 10 ayında, 39 belediyeyi de gezen bir belediye başkanı Buyukşehir'de bir yerde olmuş mudur bilmiyorum ama iddialı bir şekilde bu sureci, belediyelerimizle yonetmek arzusundayız" dedi. Bu sırada araya Genc girdi ve "Sonucta 10 yılda kimse gelmedi buraya" katkısında bulundu. İmamoğlu'nun bu katkıya yanıtı, "Gercek mi? ('Evet' yanıtı.) 5 yılda ben de gormedim; ama bu hoş bir şey değil. Bizim amacımız, yerel demokrasinin en onemli mekanizmalarını guclendirerek iş birliği yapmak, onların sahadaki deneyimleri, bir ust yonetimin aslında işini kolaylaştıracak deneyimler…" oldu.
[h=3]"DİYALOG İLE SORUNLAR COZULUR"[/h] "Her gun sahayı goren insanlar Sarıyer'i yonetiyor" diyen İmamoğlu, "Aynı olcekte, aynı sıklıkta bunu İBB'nin yaşaması, hissetmesi mumkun değil. Sarıyerli hemşehrilerimiz, Sarıyer Belediyesi'ne geliyor. Onlar, ilk muhatap. Dolayısıyla; bilgi akışı, teknik iletişimin en guclu olduğu alan burası. Bizim de Sarıyer'le, bu iş birliğini nasıl guclendiririz, daha fazla neler yapabiliriz, bugune kadar Buyukşehir hangi konularda eksik kalmış, neler yapmış, neler yapamamış… Bundan sonraki yol haritamızı beraber belirleme toplantısı. Toplantıları, Sarıyer'de değil sadece, butun ilcelerimizde aynı konseptle yapıyoruz, hangi partiden olursa olsun. Butunuyle beraber goruşup, bundan sonra da bu iletişimin kesintisiz surmesini istiyoruz. Ben eminim ki; diyalog ile konuşmak ile bazı sorunlarda cozum oluşturuluyor. Bu bağlamda bugun, İstanbul'umuzun deneyimli belediye başkanlarından Sayın Şukru Genc Başkan'ımla, Sarıyer'deki ekibiyle beraber guzel, verimli bir Sarıyer gunu yaşamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
[h=3]"PLANLAMAYLA, COK İYİ BİR YEREL YONETİM ANLAYIŞINA KAVUŞTUK"[/h] İmamoğlu ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkur eden Genc de "10 yılla ilgili anlatılacak oyle cok şey var ki; aslında da hicbir şey yok! Maalesef sizler de yaşadınız; 10 yılda cok fazla diyalog oluşturamadık. Buna rağmen biz, bir hedef belirledik. Bir planlama yaptık ve bu planlamayla, yerel yonetimlerin nasıl calışması gerektiğini, şartlar ne olursa olsun, neler yapılması gerektiğini yaptığımız işlerle, hicbir şekilde bir belediyenin olmadığı, bir kurumun olmadığı yerde cok iyi bir kurumsal yapılanmayla, cok iyi bir yerel yonetim anlayışına kavuştuk. Demek ki, şartlar ne olursa olsun, bunları yapmak mumkun" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, İBB ve Sarıyer Belediyesi ekipleri, ilcenin sorunlarının ele alınacağı sunum salonuna gecti. İmamoğlu ve Genc, sunumun ardından ilcede saha incelemelerinde bulundu.
[h=4]Haber Videosu[/h]: İmamoğlu'ndan Sarıyer Belediye Başkanı'na mazbata esprisi: Sende 3 donemde 3 mazbata bende bir donem 2 secimde 3 mazbata
İmamoğlu'ndan Sarıyer Belediye Başkanı'na mazbata esprisi: Sende 3 donemde 3 mazbata
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İmamoğlu'ndan Sarıyer Belediye Başkanı'na mazbata esprisi: Sende 3 donemde 3 mazbata