ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, geride bıraktığımız yıllarda pek cok kez, Windows işletim sistemini akıllı telefonlara getirmek istedi. Ancak Microsoft'un girişimleri, tuketiciler karşısında ne yazık ki bir karşılık bulamadı. Gerek uygulama sayısının istenilen duzeyde olmaması gerekse tuketicilerin Windows'tan ziyade iOS ve Android platformuna yonelmeleri, Microsoft'u akıllı telefon sektorunun dışına itti.
Şimdi sizlere, Emperion isimli bir şirket tarafından geliştirilen ozel bir akıllı telefondan bahsedeceğiz. "Nebulus" olarak isimlendirilen bu akıllı telefon, Windows 10 işletim sistemine sahip. Ancak Nebulus'un tek yeteneği Windows 10'la calışması değil. Emperion, bu telefon icin oyle bir sistem kurmuş durumda ki telefon hem Android hem de Windows 10'u aynı anda calıştırıyor.
[h=2]Karşınızda Emperion Nebulus[/h]
Telefon biraz kafanızı karıştırmış olabilir. Bu konuda haklı olabilirsiniz ancak Nebulus ile ilgili şaşıracağınız hala pek cok detay var. Oyle ki bu telefon, ARM mimari uzerine kurulmuş modern bir cihaz ve Android uygulamalarını Windows uzerinden calıştırmıyor. Yani geliştirici ekip, her iki işletim sistemini aynı anda kullanabileceğiniz bir sistem geliştirmiş. Boylelikle Windows 10'un telefonlar icin geliştirilmiş bir uygulamasının olmaması, tuketiciler icin herhangi bir problem arz etmiyor.
İngiltere merkezli Emperion tarafından geliştirilen Nebulus, 6.19 inc buyukluğunde bir ekrana sahip. Arka tarafında 2 adet 13 MP cozunurluğunde kamera bulunan telefonun ekranının onunde ise 10.5 MP cozunurluğundeki kamera bulunuyor. Hız aşırtma yapılmış Snapdragon 845 işlemciden guc alan telefon, 128 GB depolama alanıyla da goz dolduruyor. Telefonun en dikkat ceken noktası ise 6.000 mAh bataryasının olması.
[h=2]Emperion Nebulus teknik ozellikleri[/h] Ekran: 6.19 inc İşlemci: Snapdragon 845 (hız aşırtma işlemi yapılmış) RAM: Acıklanmadı Depolama: 128 GB (2 TB'ye kadar microSD desteği) Arka Kamera: 2 x 13 MP On Kamera: 10.5 MP Batarya: 6.000 mAh İşletim Sistemi: Windows 10 + Android [h=2]Emperion Nebulus fiyatı[/h] Tum bu ozelliklere sahip olan Nebulus, 714 dolar (yaklaşık 4.340 TL + vergiler) karşılığında on siparişe sunulacak. Telefonun piyasaya ne zaman suruleceği ve hangi ulke pazarlarında bulunacağı ise şu an icin belirsizliğini koruyor.
Aynı Anda Hem Windows Hem de Android Calıştıran Telefon: Nebulus
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Aynı Anda Hem Windows Hem de Android Calıştıran Telefon: Nebulus