Kırşehir'de kacak gocmen taşıdığı belirlenen taksi şoforu Metin Polat'a, toplam 6 bin 936 lira para cezası uygulandı. Polat, Afgan yolcuların kacak olduğunu bilmediğini, para cezasına itiraz edeceğini soyledi.
Afgan uyruklu 4 kişi, 3 gun once Kırşehir Şehirlerarası Otobus Terminali'ndeki durakta calışan taksi şoforu Metin Polat ile Ankara'ya gitmek icin 380 TL'ye anlaştı. Polat yonetimindeki taksi, Kaman ilcesi yakınlarında uygulama yapan jandarma ekipleri tarafından durdurdu. Kimlik kontrolunde 4 Afganistanlının seyahat izni olmadığı ve yurda kacak yollarla girdikleri belirlendi. Kacak gocmenler, İl Goc İdaresi Mudurluğu'ne teslim edilirken, Metin Polat'a her kacak gocmen icin 6458 sayılı kanun kapsamında bin 734 TL olmak uzere toplam 6 bin 936 TL para cezası uygulandı.
[h=3]"KACAK OLDUKLARINI BİLMİYORDUM"[/h] Metin Polat, hakkında insan kacakcılığından da işlem başlatıldığını soyleyerek, "Ben onların kacak olduğunu bilmiyordum. Bana Ankara'ya gideceklerini soylediler. Ceplerinde 380 TL para olduğunu ve daha fazla paralarının olmadığını soylediler. Uzerlerinde kışın soğuk olmasına rağmen mont yoktu. Ben de insanlık namına arabama aldım. Bizim amacımız evimize ekmek goturmek. Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Fazla para kazanan işletmeler değiliz" dedi.
[h=3]CEZAYA İTİRAZ EDECEK[/h] 7 bin liranın kendisi icin buyuk bir meblağ olduğunu dile getiren taksi şoforu, "Yine de soyluyorum, devletimize ve milletimize feda olsun. İnsan kacakcılığından dolayı da adli işlem başlatıldı. Ekmeğimizin peşinden koşarken bir de insan kacakcılığından dolayı mahkemeye cıkacağız. Bu da ayrı bir dert. Allah hakkımızda hayırlısını versin" dedi. Polat, mağdur olduğunu, 15 gun icinde idari para cezasına itiraz etme hakkı olduğunu, bunu kullanacağını soyledi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Kacak gocmen taşıyan taksiciye 7 bin TL ceza
Kacak gocmen taşıyan taksiciye 7 bin TL ceza
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Kacak gocmen taşıyan taksiciye 7 bin TL ceza