Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda gundeme dair onemli acıklamalarda bulunuyor. Siyasi arenayı uzun suredir meşgul eden FETO'nun siyasi ayağı tartışmaları hakkında da konuşan Erdoğan'ın, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşadığı bir diyaloğu anlattığı anlar salonda ayakta alkışlandı.
[h=3]"BU TOPRAKLARDA DOĞDUM; OLECEĞİM"[/h] Erdoğan hain darbe girişiminde yaşadığı bir diyaloğu, "15 Temmuz darbe girişiminde bana kacmamı tavsiye edenler oldu. Ben de onlara dedim ki; bu topraklarda doğdum bu topraklarda oleceğim" sozleriyle anlattı. Erdoğan'ın bu sozleri salonda ayakta alkışlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın acıklamaları şoyle:
[h=3]"FETO'NUN BU ULKEDE ANLAŞAMADIĞI TEK LİDER VARDIR"[/h] Turkiye'de FETO'nun serpilmesinde, buyumesinde, guclenmesinde herkesin payı olabilir. Ama bu ulkede FETO'yu teror orgutu olarak ilan edip ona savaş acan şahsım ve AK Parti'dir. Bu surecleri iyi bilen birisiyim. FETO'nun bu ulkede anlaşamadığı tek lider vardır. O da Erbakan Hocamızdır. Şimdi Erbakan Hocamla beraber olduğunu iddia eden malum zat FETO ile beraber dirsek teması ile olanlarla beraber yuruyorlar. Her gun birileri cıkıp, FETO konusunda ahkÂm kesmeye calışıyor. HÂlbuki bu ulkede vesayet gucleri yıllarca FETO'ye en kucuk bir şekilde dokunmamışlar, tam tersine Allah diyen, kitap diyen, namaz kılan, eşi başortulu kim varsa, onları tasfiye etmenin yollarını aramışlardır. İrtica ile mucadele kisvesi altında din duşmanlığı yapılmasına elbette biz de, milletimiz de rıza gosteremezdi.
[h=3]"BAŞBAKANLIĞIMDA ONUME TEK BİR FETO'CUNUN DOSYASI GELMEDİ"[/h] Başbakanlığım boyunca, Yuksek Askeri Şuralarda onume tek bir FETO'cunun dosyası gelmedi. Gelen dosyalar hep mutedeyyin insanlarla ilgiliydi. Cunku takiyyeyi bir hayat bicimi haline getiren FETO'nun hicbir mensubu, dinle, diyanetle ilişkili bir goruntu vermiyordu. Milletin değerleriyle uğraşmaktan kendi bunyelerini "habis ur" gibi saran FETO tehdidini gormeyenlerin bugun bizi suclaması, aslında kendi gafletlerini saklama cabasından başka bir şey değildir.
Yıllarca siyasi alanda insanlara değerlerinden, ibadetlerinden, kıyafetlerinden dolayı saldıranların durumları da aynıdır. Bunlar, FETO tehdidi ortaya cıktıktan ve mucadele başladıktan sonra birden karşımıza en buyuk FETO savunucusu olarak cıkarak, aslında ne kadar omurgasız olduklarını gostermişlerdir. Demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet soylemlerini FETO'yle mucadeleyi sulandırmak, FETO tehdidini hafifletmek icin kullananlar, bu millet icin en az FETO zihniyeti kadar tehlikelidir. Bu kesimlerin PKK icin de, ulkemize adeta savaş acmış her turlu ic ve dış odak icin de aynı tutumu gostermeleri, zihniyet bozukluğunun konjonkturel değil yapısal olduğunun işaretidir.
[h=3]"BU ZIRVALARA CEVAP VERME SEBEBİMİZ, MİLLETİMİZE OLAN SAYGIMIZ"[/h] Bizim bu zırvalara cevap vermemizin tek sebebi ise, milletimize olan saygımızdır. Meydanı, demokrasinin kendilerine sunduğu zemini yalanları ve iftiralarıyla milleti zehirlemek icin kullananlara asla bırakmayacağız. Turkiye'nin, terorle mucadeleden ekonomiye kadar her alanda tarihinin en buyuk mucadelelerinden birini verdiği şu donemde, ulkenin ve milletin dikkatini dağıtmak, enerjisini heba etmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Bu meseleyi izah edecek, ithamları cevaplandıracak, iftiraları atanların yuzlerine carpacak ve yaşananları tarihe havale edeceğiz.
[h=3]"CHP'NİN FETO YANDAŞI OLACAĞINI TAHMİN EDEMEDİK"[/h] FETO'yu bir teror orgutu olarak tanımlar ve mucadeleyi başlatırken, karşımızdaki sorunun buyukluğunu az cok biliyorduk. Tahmin edemediğimiz husus, CHP'nin ve yıllarca zahirde bu gibi yapılara karşı gozuken cevrelerin, bir anda karşımıza en buyuk FETO yandaşı olarak cıkmalarıydı. Bizim bu yapıyla en başından beri hem meşrebi, hem itikadi sorunumuz vardı. Ama hukumetlerimiz doneminde, ulkede bizim gibi duşunmeyen, hareket etmeyen herkes gibi bunlara da hukuk ve hakkaniyet sınırları icinde yaklaştık. Liderler icerisinde sadece ilişkisi olmayan Erbakan Hocamızdı.
Vesayet tum gucuyle uzerimize gelirken, hem bu işin arkasındaki FETO golgesini, hem de orgutun burokratik ve toplumsal işgal projesini fark edip, gereken tedbirleri 10 yıl oncesinden almaya başladık. Zaten surec 2010'da başladı. İlk zamanlar, bu yapının oluşturduğu tehdidi, kendi cevremize bile anlatmakta zorlandığımızı kabul ediyorum. MİT kumpası, bu yapının gercek niyetinin, şupheye mahal bırakmayacak şekilde anlaşılmaya başlanmasını sağladı.
Erdoğan: FETO elebaşının anlaşamadığı tek isim merhum Erbakan Hocamızdır [h=4]Haber Videosu[/h]: Darbe girişiminde kendisine kacmayı tavsiye edenlere Erdoğan: Bu topraklarda doğdum bu topraklarda oleceğim
Darbe girişiminde kendisine kacmayı tavsiye edenlere Erdoğan: Bu topraklarda doğdum b
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Darbe girişiminde kendisine kacmayı tavsiye edenlere Erdoğan: Bu topraklarda doğdum b