Samsun'un İlkadım ilcesinde, telefon tamir dukkanı bulunan Adnan Alparslan (53), 30 yıldır cep telefonu biriktiriyor. Alparslan gecen surede yaklaşık 35 bin TL harcayarak 850 adet cep telefonu topladı. Dunyada kullanılan ilk cep telefonlarının da yer aldığı koleksiyonunda her teknik ozellikte telefon bulunuyor.
30 yıldır telefon tamir işiyle uğraştığını anlatan Adnan Alparslan, "Zaman icinde bu koleksiyon oluştu. Vatandaşlar, eş dost telefon getirmeye başladı, ben de bunun bir koleksiyon olabileceğini duşundum. Genclerin, gecmişte kullanılan cep telefonlarını gormesini ve o zamanın teknolojiyle, gunumuz teknolojini kıyaslamasını istedim. Bu koleksiyon icin yaklaşık 35 bin lira para harcadım. Aslında halen telefon almaya devam ediyorum, koleksiyonda 850 tane cep telefonu var ama birkac tane eksik parcam var, onları da bulmaya calışıyorum" dedi.
[h=3]"ASLA SATMAYI DUŞUNMUYORUM"[/h] Koleksiyonda tum markalara ait cep telefonunun olduğunu ifade eden Alparslan, "Dunyada kullanılan ilk cep telefonu, Turkiye'de kullanılan ilk cep telefonu, dunyanın en ağır cep telefonu ve ilk dokunmatik cep telefonu koleksiyonda mevcut. Dukkana gelen vatandaşlar, bu telefonları gorunce 'Ne kadar değişik bir cep telefonu, bunu nasıl kullanmışlar' şeklinde tebessumle tepki veriyor. Eski cep telefonlarının yuzde 90'u bu koleksiyonda var. Almış olduğumuz bu telefonların her birinin de farklı farklı hikayeleri var. Yaklaşık 20 yıl once bu telefonları kiralıyorduk. Muşterilerimizin buyuk coğunluğunu askerler oluşturuyordu. Yaklaşık 100 asker, cep telefonu kiralamak icin dukkanın onunde sıraya girerdi. Hafta sonları cep telefonlarını alıp, aileleriyle ve sevdikleriyle goruşurlerdi. Bu koleksiyon benim icin cok değerli ve asla satmayı duşunmuyorum. Bircok kişi bu koleksiyonu istedi ama vermedim. Hedefim ise daha da biriktirmek, daha guzel bir koleksiyon oluşturmak" ifadelerini kullandı.
Adnan Alparslan'ın koleksiyonundan goruntuler;
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: 30 yıldır biriktirdiği telefonlarla koleksiyon oluşturdu