Hilton oteller zinciri 600 yataklı yeni bir oteli Kuşadası'na yapacak. Boylece bolgenin onemli turizm merkezi Kuşadası’na ikinci otelini acmış olacak.
Turkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ile Kuşadası'na yapılmakta olan kongre merkezini işleten KOMER şirketinin Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalcıntaş ve İstanbul'dan gelen turizmcilere kongre merkezini gezdirdi.
Ege Bolgesi'nin kaderini değiştirecek kongre merkezinin ilk bolumunun bitme aşamasında olduğunu belirterek, kongre vadisi icerisinde ayrıca Hilton ile yapılan anlaşma gereği 600 yataklı bir otel yapılacağını ve bu otelin Marina'da yapımı suren Hilton'dan sonra Kuşadası'nın ikinci Hilton oteli olacağını soyledi.
Başbakan acacak
İTO Başkanı Murat Yalcıntaş ile İstanbul Kongre ve Ziyaretci Burosu, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakti, izmir Kongre Turizm Tanıtım A.Ş., Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Tesisleri işletmeciliği yonetici ve yetkililerinden oluşan heyet TURSAB Genel Başkanı ve KOMER Genel Başkanı Başaran Ulusoy'la goruştu.
Ulusoy, kongre vadisinin ilk bolumunu oluşturan kongre merkezi inşaatının tum hızıyla surduğunu ve acılışın 27 Kasım tarihinde Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından hizmete acılacağını belirterek, "Calışmalar son aşamaya geldi. Montaj ve cevre duzenlemesi calışmalan suratle devam ediyor. Bunların yanında Kongre Vadisi bolgesinde, Hilton ve Pine Bay grubu ile anlaşma yaptık. Kongre Merkezi'nin hemen yanında uc katlı ve 600 yataklı Hilton oteli yapılacak. Bu otel Kuşadası'ndaki ikinci Hilton olacak" ifadesini kullandı.
Kuşadası-Efes Kongre Merkezi inşaatında inceleme yapan İTO Başkanı Murat Yalcıntaş ise "Tek kelimeyle hayran kaldım. Turk ekonomisi ve Turk turizmi icin son derece onemli bir yatırım olduğunu duşunuyorum. Katkı sağlayan herkesi kutluyorum" dedi.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Turizm ve Tatil
- Kuşadasına 2. Hilton Geliyor.